27 septembrie 2023

Un pui de lebădă a fost salvat de jandarmii băcăuani

HomeActualitateUn pui de lebădă a fost salvat de jandarmii băcăuani

Un pui de lebădă a fost salvat de jandarmii băcăuani

Jandarmii Bacăuani au devenit eroi neașteptați astăzi, salvând un pui de lebădă în pericol pe străzile din localitatea Găiceana. Într-o misiune cu totul aparte, plutonier adjutant șef Teletin Tudorel și plutonier adjutant Blănaru Ionel au devenit “îngeri păzitori” pentru această creatură vulnerabilă.

În timp ce își desfășurau serviciul în această dimineață, cei doi jandarmi au observat un pui de lebădă în mijlocul unei străzi aglomerate din Găiceana.

Conștienți de pericolul iminent, au acționat rapid și cu hotărâre. “Am luat puiul de lebădă din stradă și imediat am solicitat sprijin pentru a fi transportat la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), instituție care acționează pentru conservarea speciilor de faună sălbatică și a habitatului lor. Cel mai probabil stolul de lebede a plecat, iar acest pui a rămas în urmă. Mă bucur că am fost omul potrivit la locul potrivit și am reușit să-l salvez,” a declarat Tudorel.Această acțiune impresionantă demonstrează încă o dată dedicarea și sensibilitatea jandarmilor față de protejarea mediului înconjurător și a vieții sălbatice.

Puiul de lebădă are acum o șansă de supraviețuire, datorită intervenției rapide și bine coordonate a jandarmilor din Bacău.

 

Alte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri