Prescolarii, si nu doar ei, pot profita incepând cu luna martie, de numeroasele beneficii aduse de haloterapie, sau terapia prin sare. Printr-un proiect al Salinei Bacau, adica cu un nou aparat (de acelasi tip ca cel folosit si la salina fixa), haloterapia va ajunge si in gradinite si scoli.

Salina mobila este un concept dezvoltat de Salina Bacau pentru a veni in intâmpinarea unor solicitari si in sprijinul oamenilor ocupati. Nu este un proiect care sa prejudicieze salina fixa si presupune ca acelasi tip de aparat folosit la Salina Bacau va putea fi dus in gradinite, scoli, intreprinderi, chiar si in spitale, clinici, sau in locuinte private, deci oriunde vor exista solicitari. Beneficiile acestui proiect sunt multiple. „In primul rând, timpul pe care parintii il economisesc: o ora si jumatate seara este pretioasa alaturi de copii, in acelasi timp, sunt mai multi copii deodata si sunt supravegheati de educator, pretul este la jumatate – 8 lei per copil, pe sedinta. Mediul in care aerosolii salini vor fi prezenti este igienizat, cu alte cuvinte, virusi, bacterii sunt anihilate de aerosolii uscati. De aici vine inca un beneficiu foarte mare: salile vor fi mai curate. Cei mici isi vor desfasura activitatile lor normale, inspirând un aer curat si facând terapie”, explica Simona Andronic, managerul Salinei Bacau.

Terapia este indicata in zece sedinte, cu o frecventa de o sedinta la doua zile. Circa 20-24 de copii pot face terapie intr-o sala.

PUBLICITATE

Inspectoratul Scolar a fost de acord ca acest proiect sa fie desfasurat in intreg judetul Bacau, doamna profesor Theodora Sotcan, inspectorul scolar general, fiind chiar din Târgu Ocna. Parintii isi vor da acordul in scris cu privire la terapie, vor primi informatii despre beneficii, dar si restrictii. Copiii cu afectiuni grave – cancer, TBC, insuficienta renala – nu vor putea intra la terapie. Cele 45 de minute, cât dureaza o sedinta, sunt suficiente pentru ca sarea sa ajunga in alveolele pulmonare. Nu este indicat ca dupa terapie sa se consume lichide in urmatoarele 30 de minute, pentru a ramâne sarea cât mai mult timp in sistem sa curete. Aceasta terapie este mai putin cunoscuta, dar foarte eficienta si necesara, iar din acest punct de vedere, faptul ca se poate face direct la unitatea de invatamânt inseamna un beneficiu in plus.

„Copiii tratati la scoala sau gradinita vor avea o prezenta mai buna, iar educatorii si invatatorii vor fi si ei mai sanatosi. Proiectul pilot se va desfasura la gradinita OBLIO, iar acum sunt in discutii cu Gradinita si cu Scoala Nr.11 , a carei eleva am fost in urma cu…34 de ani”.
Simona Andronic

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ