Cam slăbuță prezența la vot în prima parte a zilei în Șerbănești, la secțiile găzduite de Școala „Nicu Enea”, dar nici la alegerile precedente nu a fost altfel. Nou e doar faptul că oamenii nu s-au mai grăbit să vină la urne înainte de ora 7. Se speră că după prânz, când se încheie slujba de la biserica „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil”, va crește numărul votanților.

Cât despre ce așteaptă alegătorii de la președintele României, putem repeta ce a mărturisit un septuagenar plin de energie: „Sper ce-am sperat mereu: să facă ce spune! Sigur că vreau să fie un pic mai bine! Știu că președintele nu conduce Guvernul, dar poate să-l împingă în direcția cea bună.” Declarația îi aparține lui Nicu Făldaș, 71 de ani.

Florin Stângaciu, 41 de ani, își dorește bunăstare: „Ne-am săturat să fim departe de copii. Stăm câte trei luni pe TIR și dormim prin parcări, ca nomazii! Lumea nu știe cât e de greu! Ne dorim să câștigăm mai bine aici, nu chiar ca afară, dar să mai crească salariile ca să putem să ne bucurăm de viața de familie.”

Elena Ilinski, 75 de ani, ar vrea ca „președintele care va ieși să fie de partea oamenilor, nu de partea hoților și a străinilor”, iar prietena sa, Ecaterina Viziteu, 74 de ani, nuanțează: „Un președinte de partea țării, a românilor, nu de partea lui!” Andra Tornghibel, 37 de ani, crede că ne-ar trebui un om activ la Președinție: „Aș vrea să se implice mai mult, să iasă în fața oamenilor și să vorbească cu ei. Ne dorim ca lucrurile să se schimbe în bine în trei domenii: educație, sănătate și justiție.”


PUBLICITATE