Un polițist din județul Bacău a salvat viața unui bărbat care amenința că-și taie gâtul pe un pod de cale ferată din apropiere de Buhuși.

Conform unui comunicat al sindicatului politiștilor Europol, incidentul s-a petrecut ieri seară.

“Un apel 112 anunța că pe un pod feroviar este un bărbat care încearcă să se sinucidă. Acolo sunt direcționați doi polițiști. Într-adevăr, pe pod se afla un bărbat care amenința că își taie gâtul cu un cuțit și se aruncă în apă sau în fața trenului, din cauză că a fost concediat. Agentul de poliție Sabin Ionescu, cu tact, calm, cu profesionalism și hotărâre, ajutat și de un martor ocular, au reușit să-l convingă să nu-și curme viața. Imediat după ce au ajuns într-o zonă sigură s-au auzit șuierăturile locomotivei iar trenul a trecut în mare viteză”, se arată în comunicatul Europol.

O ambulanță a sosit la fața locului, echipajul medical i-a făcut un prim consult după care a fost transportat la spital.

Conform Europol, in urmă cu doi ani același polițist a salvat viața unui om al străzii.

“La ușa lui a bătut un bărbat care l-a rugat să-l ajute. Avea o tăietura la o mână. Polițistul i-a aplicat un garou improvizat dintr-o șosetă. Uitându-se mai atent a observat sânge și în zona gâtului. Când i-a dat haina într-o parte sângele a țâșnit din rană. I-a aplicat imediat o compresă sterilă iar până la sosirea ambulanței, chemată tot de el, a avut grijă să-i oprească sângerările. Bărbatul trăiește și se bucură de viața pe care o duce… pe străzi!”, se mai arată în comunicat.PUBLICITATE