24 iunie 2024
Zona zeroFapt diversUn pasager care simțea că se sufocă a deschis ușa avionului în...

Un pasager care simțea că se sufocă a deschis ușa avionului în zbor

Un pasager a deschis vineri o ieșire de urgență în timpul unei proceduri de aterizare pe un zbor al companiei aeriene Asiana Airlines, declarând poliției sud-coreene că se simțea “sufocat” și dorea să iasă “repede” din avion, potrivit AFP.

În momentul deschiderii ieșirii de urgență, avionul se afla la aproximativ 200 de metri de sol. Identitatea pasagerului nu a fost dezvăluită. Bărbatul a fost reținut de poliția din Daegu și le-a spus ofițerilor că era “într-o stare de stres după ce și-a pierdut recent locul de muncă”, conform unui anchetator implicat în caz. Autoritățile au precizat că pasagerul a declarat că zborul a părut să dureze mai mult decât era normal și că a simțit că se sufocă în interiorul cabinei, motiv pentru care a dorit să iasă cât mai repede posibil. Aproximativ 200 de pasageri se aflau la bordul aeronavei, care se apropia de pista aeroportului internațional Daegu din Coreea de Sud, situat la aproximativ 240 de kilometri sud-est de Seul. Acesta era un zbor intern.Pasagerul în cauză risca o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru încălcarea legislației privind securitatea aeriană. Un oficial din Ministerul Transporturilor de la Seul a declarat pentru AFP că, în cadrul instituției, nu s-a mai consemnat un astfel de incident până acum în istoria aviației sud-coreene. Avionul, un Airbus A321-200, a aterizat în siguranță în jurul orei 12:40 (03:40 GMT). Acesta decolase cu o oră mai devreme de pe insula Jeju, conform programului de zbor al aeroportului.

Nu s-au înregistrat răniți în incident, însă nouă persoane, toate adolescenți, au fost transportate la spital după ce au acuzat probleme respiratorii, conform declarațiilor unui oficial al departamentului de pompieri din Daegu. “Am crezut că avionul va exploda… Părea că pasagerii de lângă ușă au leșinat”, a declarat un pasager de 44 de ani, sub protecția anonimatului, pentru agenția Yonhap. Același pasager a mai menționat că echipajul a solicitat prin sistemul audio al avionului prezența vreunui medic la bord.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img