19 aprilie 2024
ActualitateUn pas important pentru sănătatea Moldovei: semnarea contractului pentru construcția viitorului Spital...

Un pas important pentru sănătatea Moldovei: semnarea contractului pentru construcția viitorului Spital Regional de Urgență Iași

Într-un moment de importanță crucială pentru infrastructura medicală din regiunea Moldovei, semnarea contractului pentru construcția viitorului Spital Regional de Urgență Iași a fost un eveniment deosebit de semnificativ. Europarlamentarul Dragoș Benea a adus la cunoștința publică această veste, subliniind importanța și implicațiile pozitive ale acestei inițiative.

Ceremonia de semnare a avut loc la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și a conducerii Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS). Chiar dacă procesul de licitație nu a fost lipsit de provocări și contestații, semnarea acestui contract marchează un pas hotărâtor în construirea acestui spital vital pentru întreaga regiune.

Un aspect remarcabil al acestui proiect este finanțarea sa din fonduri europene, alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta subliniază angajamentul guvernului pentru dezvoltarea infrastructurii medicale moderne și accesibile pentru toți cetățenii.De asemenea, Dragoș Benea a evidențiat implicarea și competența echipei din spatele ANDIS, condusă de Adrian Popa, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Bacău. Munca lor susținută și eficientă a contribuit la operaționalizarea acestei instituții într-un timp record și la capacitatea acesteia de a gestiona proiecte majore precum Spitalul Regional de Urgență Iași.

Importanța acestui proiect depășește orice rivalități locale sau presupuse competiții între orașele Moldovei. În schimb, acesta reprezintă un exemplu clar al eforturilor concrete ale guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu și susținut de PSD pentru îmbunătățirea infrastructurii și a accesului la servicii medicale de calitate în regiunea Nord-Est a României.

În final, semnarea acestui contract nu doar confirmă angajamentul autorităților în privința sănătății publice, ci și demonstrează că acțiunile concrete sunt cele care aduc beneficii reale comunităților, contribuind la dezvoltarea durabilă și reducerea decalajelor regionale în România.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri