Dupa reusita de exceptie a elevei Laura-Diana Plotogea (clasa a XII-a, la Colegiul National «Gh.Vranceanu» Bacau, profesor Neculau Florentina), care a obtinut premiul I la Concursul International „Horatianum” de la Venosa, un nou rezultat inregistrat la o competitie internationala confirma valoarea si pasiunea elevilor „vranceni” pentru studiul limbii latine, alaturi de mentorul lor, prof. Florentina Neculau.

Astfel, la Concursul International „Certamen Ciceronianum Arpinas”, de la Arpino, care s-a desfasurat la inceputul acestei luni ( 4 – 9 mai), România a fost reprezentata de patru elevi, din care doi din Bacau, de la „Vranceanu” – Stefana Radu si Andreea Stanciu. Cele doua bacauance au fost selectate în urma unei probe de baraj organizata de Facultatea de Limbi Clasice din Bucuresti. In competitie, Stefana Radu (foto) a obtinut o mentiune.

Proba de concurs, cu o durata de cinci ore, a constat in traducerea si comentarea unui text din opera ciceroniana, in interpretare solicitându-li-se competitorilor sa evidentieze actualitatea mesajului. „Numai pasiunea si efortul extraordinar al concurentilor români îi ajuta sa fie pe podium, alaturi de colegi din liceele europene (Italia, Germania, Austria, Anglia, Portugalia, Belgia, Polonia, Ungaria, Bulgaria etc.), unde limbile clasice ocupa un loc foarte important”, a declarat prof. Florentina Neculau.

Rezultatele din acest an ale elevilor de la C.N. ,,Gh. Vranceanu” se adauga unui sir de reusite la competitiile internationale „Horatianum”, „Ciceronianum Arpinas” si „Ovidianum Sulmonense”. Laureatii ,,vranceni” ai celor trei concursuri au studiat sau inca mai studiaza la universitati de prestigiu din lume: Cambridge (Sabina Ciofu), Brown – SUA si Bologna (Ovidia Stanoi), Londra (Anca Rujan), Foggia (Cristina Toma), Barcelona (Sorina Cusetu), dar si în tara, Bucuresti, la facultatile de profil (Ioana Bujor), Bucuresti si Bologna (Ioana Ardeleanu), Shanghai (Simona Cadar) etc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ