16 elevi ai Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” s-au intors recent din Spania, din al doilea stagiu al proiectului Erasmus A cu titlul „Competente europene in Web Design”, nr. 2014 – 1- RO01 – KA102 – 001233. Proiectul s-a desfasurat timp de doua saptamâni, 5 – 18 mai 2015, si face parte din Actiunea Cheie 1 – Mobilitati de Formare VET. Beneficiarii proiectului au fost elevi din clasele a XI-a profil real si tehnic, care au desfasurat stagii de invatare si de lucru in cadrul agentiei Mobility European Proiects Granada (MEP Europrojects Granada). Programul de lucru s-a desfasurat in birourile agentiei MEP si a vizat diferite si complexe sarcini de lucru in domeniul IT, aprofundând notiunile de curriculum specifice disciplinei pentru clasa a XI-a si cuprinse in Acordul de fomare (Learning Agreement), aprobat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Pe toata durata programului profesional, care cuprinde 4 ore de munca zilnic, elevii bacauani au dat dovada de cunostinte avansate a notiunilor de operare IT, precum si de utilizare a acestora in mod optim. Performantele lor au fost apreciate si la finalul stagiului in cadrul sesiunii de prezentare a proiectelor realizate pe parcursul mobilitatii.

Programul realizat de agentia MEP a fost extrem de complex si variat, in fiecare dupa-amiaza elevii având si vizite pentru a cunoaste fascinanta si bogata istorie si civilizatie andaluza. Au fost vizitate importante obiective de cultura din Granada – Palatul Alhambra, Catedrala, Muzeul de Stiinte, dar si orasele Sevilla, Malaga si Cordoba. Bucuria, emotiile, satisfactia si implinirea s-au citit pe chipul elevilor participanti, când, reintorsi acasa, intr-un cadru festiv si-au impartasit frumoasa experienta colegilor din liceu si cadrelor didactice. „Elevii colegiului nostru sunt principalii beneficiari ai stagiului deoarece, intr-o societate a cunoasterii, se pune accent din ce in ce mai mult pe dezvoltarea competentelor in Web Design, iar schimbul de informatii obliga elevul sa fie permanent in pas cu noutatile aparute in domeniul IT. Pe toata durata stagiului, elevii colegiului au dat dovada de punctualitate, corectitudine, seriozitate, aspecte remarcate si de partenerii nostri spanioli. Experienta s-a dovedit a fi una de succes intrucât elevii au invatat sa se integreze intr-o societate noua, si-au imbunatatit comunicarea in limba engleza si au dobândit minime cunostinte de limba spaniola”, a declarat prof. Elena Carmen Popa, directorul colegiului. La finalul stagiului de pregatire si de lucru elevii au primit, fiecare, din partea agentiei, un Certificat de Recunoastere a Experientei si Competentelor dobândite.

In cadrul proiectului au participat elevii Vasile Verdes, Vladislav Pascal, Vasile Buhalau, Wilhem Cosa, Ioan Ghiurca, Anca Bilboc, Catalin Puscalarga, Dragos Afrentoaie, Alexandru Craciun, David Cosmin, Sorin David, Alin Forcos, Gheorghita Humulica, Liviu Iancu, Bianca David si Marcelin Fodor, insotiti de profesorii Oana Cruceanu si Carmen-Daniela Negrea, monitorizati de prof. Elena Carmen Popa, director al Colegiului Tehnic „A.Saligny” Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ