Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Nr. 2 Comănești a demarat un nou proiect educațional internațional pentru copiii cu nevoi speciale. „Acest proiect se desfășoară în cadrul programului «Școala de vară», ce se va derula în unitatea noastră în perioada 24 iulie – 06 septembrie 2019.

Vor fi activități care au ca scop principal integrarea în societate a copiiilor cu cerințe educative speciale, prin diferite metode terapeutice, de meloterapie și acțiuni ludice și de socializare”, a declarat prof. de psihopedagogie specială Oana Ardeleanu.

Deja prima activitate din proiect, numită „Metode nonformale ce pot fi aplicate în lucrul cu copilul deficient mintal ca metode alternative în procesul de predare-învățăre” a avut loc ieri, 24 iulie, prin organizarea unui „Teatru de umbre” în care s-a pus în scenă povestea „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”.

Au participat 10 elevi cu cerințe educative speciale, voluntari de la Colegiul „Dimitrie Ghika” Comănești, Asociația Generația Schimbării, dar și un grup de tineri din Cehia, Croația, Turcia, Lituania, Polonia, Ucraina. În partea a doua au fost desfășurate diferite activități de joc și mișcare, folosindu-se parașutele magice, mingi și corzi. Programul va continua cu o tabără de vară pentru elevii CSEI 2 Comănești, ce se va desfășura în perioada 25 – 30 august.

Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Teddi Constantin Acsente – director și prof. Oana Ardeleanu – de psihopedagogie specială, din partea CSEI 2 Comănești, și Daniela Pruteanu, de la Asociația Generația Schimbării.