Prof. Ida Vlad este noul inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau. Aceasta este singura din cei patru candidati pe Bacau care au participat marti, pe 24 mai, la Bucuresti, la examenul de ocupare a posturilor vacante scoase la concurs, care a fost declarata admisa.

Au concurat – pentru cele doua posturi de inspector scolar adjunct ISJ Bacau, prof. Ida Vlad (fost inspector scolar pe managementul resurselor umane) si prof. Iulia Rusu (cadru didactic in Moinesti). Totodata, s-a organizat concurs si pentru functia de conducere a Casei Corpului Didactic (CCD) Bacau, la care au candidat prof. Gabriel Stan (director al institutiei) si prof. Nicoleta Neagu (fost director la Scoala 10). In final, doar prof. Ida Vlad a obtinut nota de trecere.

Cei respinsi au drept de contestatie. Daca aceasta nu va fi admisa, persoanele care au ocupat pâna acum acest post, au participat la examen si nu l-au luat, nu mai au dreptul sa ocupe functia nici macar cu delegatie.

PUBLICITATE

Asadar, pâna acum, doar un singur post de inspector scolar general adjunct la ISJ Bacau este ocupat, din cele doua vacante, iar la CCD, daca niciunul din cei doi candidati nu trece de contestatii, functia de director va fi neocupata.

Conform metodologiei si deciziilor venite direct de la Ministerul Educatiei posturile vacante vor fi ocupate doar cu delegatie, dar de alte persoane decât cele care au participat la concurs si nu l-au promovat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

23 COMENTARII

 1. Iulia Rusu nu este doar un “cadru didactic” in Moinesti, iar ca sa fim in “tonul” articolului, este fostul director al Școlii gimnaziale “George Enescu”,Moinesti..

 2. Imi place cum se desfasoara concursurile anul acesta.Cine merita,sa ocupe acel scaun,cine nu,out!Astept un concurs foarte serios si transparent si in cazul inspectorilor de specialitate.Cunosc cel putin unul care nu merita sa stea in acel cabinet de inspector.Culmea e ca rezista de cativa ani buni.Cum oare??Mister!

 3. Nu-i rau ca aceste concursuri au devenit mai serioase .Ma intreb cand va fi concurs pentru functia de inspector general ocupat acum de cineva care nu avut curaj sa participe deoarece este in afara problemelor din invatamant ?

 4. Transparentă de care vb e doar așa o himera încă, la noi in județ… Inca e valabilă zicala…”pana la D-zeu ne mănâncă Sfinții ” .. De la județ…

 5. Desi nu am nici o legatura cu Bacaul, sper ca dna sa nu se fi contaminat cu meteahna PNL(PDL) sau a altui partid, ca ar fi rau pentru invatamant.

 6. D-le/d-na ,,eu” nu înțeleg ce treabă are d-na Vlad cu Carleta Bodea? Carleta e cu belele ei !!! Nu știu de ce ar fi ,,fericita ” sau nefericita !!! Dacă nu știți ca sa scrieți, mai bine nu o faceti!

 7. Vream concurs pentru directori in absolut toate scolile si liceele si sa castige cei mai competenti si mai seriosi,nu niste polutruci care pleaca din scoala la ora 12 zilnic sau ii vezi din ani in pasti prin scoala.

 8. si daca unii directori stau la scoala pana la orele 10, 11, noaptea si nu fac nimic, tot aia este, stiu sa dea ordine si atata tot. Mai bine sa vina din an in paste dar sa aiba bun simt, si sa fie om. Dar degeaba se va da concurs pentru directori, ca madam inspector tot pe cine vrea ea pune.

 9. S-a uitat cineva pe declaratia de avere a d-nei insp vlad??? Mi se pare bizar sa aduni atata avere ca prof ! Sau poate de aceea d-l vlad e stresat de DNA !!!

 10. Mai schimbati din directorii aceia longevivi!Ocupa scaunul acela pe viata precum regii?Altii mai buni nu mai exista?Si in primul rand sa fie oameni,nu niste “baronei” care dicteaza si nu raspund la un elementar: “Buna ziua!”Nu mai vorbesc despre lipsa crasa de respect fata de cadrele didactice care nu fac parte din cercul lor de amici.

 11. da, da cum sa nu, vin competentii…cine ida vlad? nu, vin tupeistii care se stiu “bazati”, vezi postarea ” INTREBARE”!!! DNA-ul ce cauta in existenta acestor personaje?
  Porofesionistii au disparut de mult!!! acum doar interese si bani! ida vlad are mult tupeu asta o caracterizeaza si impunge precum taurul atunci cind doreste o situatie sa ii fie favorabila. Umila cu superiorii , demonica cu cei care trebuie sa le judece drepturile(vezi resurse umane).

 12. Ida,treci la catedra!Nu esti capabila pentru acest post.Adu ti aminte ce mi ai facut impreuna cu fostul general si cu penalul de David Spiru ,cand a fost vorba de transfer!Si era dreptul meu !Ma mir cum ai luat concursul!

 13. La ISJ posturile sunt soase la sala dupa bunul plac.Cind directorul aproba detasarea atunci inseamna ca dintr-un motiv sau altul te-a acceptat un an si orele nu apar la sala,cum nu mai e “motivul unul sau altul” dispare detasarea si te trezesti cu orele la sala.Si ce sa vezi este posibil ca acesta “manevra”sa fie dictata de mangerul ISJ Bacau…..ca prea se stia la ISJ Bacau “ca nu pot fi ajutata”,cind doar mi-am facut aparitia fara sa spun ceva.
  Ida,cu d-na care este incadrata pe baza Legii invatamintului art. 263 al 2 la “prin exceptie”, sarind peste drepturile titularului cu art.263 al.1 , ce faci? de 3 ani nedreptatesti un om!!!!
  Incalci elegant Legea Invatamintului, Centralizatorul si toate principiile si demnitatile de profesor!!!,tu crezi ca suntem sclavii functiilor tale? Ii tii in friu pe directori obligindu-i sa comita incalcari de legislatie, ii obligi sa comita fapte nedemne pina cind crezi ca o sa iti mearga?

LĂSAȚI UN MESAJ