Profesorii care lucreaza deja in sistemul de invatamânt sustin astazi, 4 august, examenul scris de definitivat. Pentru a intra la aceasta proba, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba calificativul partial pentru anul scolar 2015 -2016 „Bine” sau „Foarte bine”, sa aiba media notelor finale la inspectiile speciale de cel putin 8 (opt), sa aiba stagiu efectiv de predare la catedra, in sistemul national de invatamânt preuniversitar, de cel putin un an (sau ore de predare echivalente normei de un an) ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

„In judetul nostru, acest examen scris se sustine intr-un singur centru, respectiv Colegiul National «Gh.Vranceanu». Sunt inscrisi 315 candidati, care vor sustine proba la 30 de discipline. Cele mai multe dosare sunt pe educator si invatator, dar si pe catedrele de Limba româna, Limba engleza si Educatie fizica”, a precizat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Conform calendarului Definitivat 2016, in 11 august va avea loc afisarea primelor rezultate, in 11-12 august 2016 se inregistreaza eventualele contestatii, iar in 18 august 2016 vor fi afisate rezultatele finale. Nota minima pentru promovarea acestui examen este 8 (opt).

PUBLICITATE

Definitivarea in invatamânt poate fi obtinuta la una dintre specialitatile inscrise pe diploma / diplomele pe care candidatul o / le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda. Cadrele didactice care promoveaza examenul dobândesc dreptul de practica in invatamântul preuniversitar. Cei care nu obtin definitivarea in invatamânt pot fi angajate in sistem, dar numai pe perioada determinata si cu statut de profesor debutant.

Profesorii care lucreaza deja la catedra se pot prezenta la acest examen timp de 3 sesiuni, in cel mult 5 ani, fara a depasi 7 ani de predare efectiva, cu statut de cadru didactic calificat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ