Cristi Maric, membru al Asociatiei Nevazatorilor din România (ANR) – Filiala Bacau, si-a anuntat, miercuri, candidatura la alegerile din iunie 2016 pentru functia de consilier municipal. La lansare au fost prezenti Laura Damian, presedinta ANR Bacau, Ionel Blidariu, presedintele Asociatiei Surzilor din România (ASR) – Filiala Bacau, pictorul Ioan Maric, unchiul candidatului, si membri ai celor doua asociatii.

“Vin in intâmpinarea persoanelor cu deficiente de vedere si auz, care sustin acest demers, de a candida ca independent politic, dar dependent de ceea ce-si doresc acestea”, a declarat Cristi Maric. Dupa ce s-a prezentat pe scurt (“casatorit, 46 de ani, absolvent al scolii pentru persoane cu deficiente de vedere din Bucuresti, pe care a urmat-o din clasa intâi pâna in clasa a XII-a), Maric a explicat de ce candideaza:

“Pentru ca persoanele cu dizabilitati sunt parte integranta a societatii, iar acest lucru nu e mai prejos decât in cazul altor cetateni. Din pacate, cei care ne-au condus 20 de ani au tratat persoanele cu dizabilitati la modul minimal, ca si cum n-ar fi existat.” Persoanele cu dizabilitati vor sa participe la viata sociala, culturala sau sportiva a comunitatii. Decidentii sunt orbi si surzi, nu vad si nu aud probleme si nevoile acestora, a explicat Maric.

PUBLICITATE

“Acum sunt alegeri si promit, cu totii, tot felul de lucruri, dupa care apare sindromul uitarii”, afirma acesta. Despre necazurile persoanelor cu dizabilitati au vorbit si presedintii filialelor ANR si ASR. Intre obiectivele lui Cristi Maric se afla accesibilizarea salilor si terenurilor de sport, a bazinului de inot, respectarea Legii 448, plata salariilor insotitorilor, semaforizarea strazilor, construirea de rampe de acces, mai multe proiecte care sa permita persoanelor cu deficiente sa participe la viata comunitatii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Daca vine cu ganduri curate sa lupte pentru semenii lui , il votam cu drag .
    Daca vine sa faca majoritate la votul necurat pentru cheltuieli netransparente a banului public facut de PNL sau PSD in CL , atunci mai bine nu .

LĂSAȚI UN MESAJ