Claudiu Ciucă, din Moinești, este membru-voluntar al Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și a Poluării (ANCBP), un ONG care activează în mai multe județe ale țării, iar de câteva zile a înființat o filială a acestei asociații la nivel județean.

În ciuda faptului că moineșteanul întâmpină niște dificultăți de ordin juridic de constituire a filialei băcăuane, Cică este convins că aceste lucruri se vor rezolva.

„Am deschis sediul în Moinești pentru că de acolo sunt, dar cred că sediul central va fi până la urmă în Bacău”, a explicat Claudiu Ciucă, precizând că deocamdată este singur la nivelul județului și că așteaptă alături de el mai mulți voluntari.

În principiu, voluntarii acestui ONG se vor ocupa de monitorizări și supravegheri, alături de alte instituții, acțiuni antipoluare, antibraconaj pe apele române și altelele.

Între primele activități propuse de ANCBP Bacău se vor afla operațiuni de ecologizare pe râul Tazlău. Claudiu Ciucă se bazează foarte mult pe spiritul civic al cetățenilor pe care îi invită alături de el pentru un mediu mult mai sănătos pentru noi toți.PUBLICITATE