Tinerii din Lipova si Motoseni sunt doritori sa se califice

* DGASPC Bacau a obtinut o noua finantare pentru tinerii din 35 de comunitati rurale * Acesti vor fi informati, consiliati, orientati profesional si calificati

Tinerii de la tara, care au putine sanse de a se califica si a se angaja, unii dintre ei fosti sau actuali rezidenti ai centrelor de ocrotire, vor beneficia de un nou proiect derulat de Centrul de Resurse pentru Tinerii in Situatii de Risc, infiintat de DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) anul trecut si finantat din Fondul Român de Dezvoltare Sociala, prin facilitatea PLUS.

„28 de specialisti si 140 de tineri in situatii de risc vor deveni beneficiari directi si vor avea oportunitatea de a fi formati in domeniile solicitate pe piata muncii”, arata Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt al DGASPC. Cei 140 de tineri, cu vârsta intre 16 si 19 ani, precum si voluntarii vor participa la o tabara de 6 zile cu caracter educational care va fi stimula socializarea si dezvoltarea personala.

PUBLICITATE

Prin facilitatea PLUS au fost prelungite activitatile de identificare, evaluare, informare, orientare, dezvoltare profesionala si integrare sociala, noul termen de finalizare a proiectului fiind 31 decembrie 2016. Proiectul va avea un buget de 1.179.607,43 lei si va acoperi 35 de comunitati rurale.

„Prin activitatile prevazute de noua finantare, DGASPC Bacau va veni in sprijinul mai multor tineri in situatie de risc si a specialistilor care lucreaza cu astfel de tineri”, afirma pr. Vatamanescu. Programul vizeaza calificarea in meseriile de instalator, confectioner, operator PC si lucrator comercial.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ