Amintirea figurii celui mai iubit domnitor, A.I. Cuza, dupa Stefan cel Mare, dar si recenta sarbatorire a zilei Unirii, 24 ianuarie 1859, au prilejuit derularea unui adevarat maraton de lectii de istorie în comuna Odobesti, judetul Bacau.

Chiar de Ziua Micii Uniri, preotul paroh Augustin Cârlan l-a invitat pe comandor dr. Vasile Florea, locuitor pamântean al comunei Odobesti, pentru a prezenta enoriasilor expunerea cu tema „Cuza si Bacaul”.

La invitatia directorului scolii din comuna Odobesti, prof. Mirela Grosu, si sub bagheta organizatorica a profesorului de istorie de la scoala din localitate, prof. Martinescu, comandorul Florea a prezentat aceeasi expunere la clasele V-VIII din satele Ciuturesti si Tisa Silvestri in zilele de 27 si 28 ianuarie.

PUBLICITATE

Urmare a unei noi invitatii a conducerii scoli, acelasi Vasile Florea va prezenta la unitatile de invatamânt din satele comunei Odobesti alte trei lectii de istorie a asezarilor Ciuturesti, Odobesti si Tisa Silvestri, in zilele de 3 si 4 februarie, asa cum sunt prezentate in Monografia comunei Odobesti, lansata anul trecut tot de Vasile Florea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ