Un jurnalist al postului public de televiziune din Rusia a murit în regiunea Donețk din estul Ucrainei după ce a fost împușcat în abdomen, a anunțat televiziunea, potrivit ITAR-TASS și AFP.

“În această noapte (duminică spre luni — n.r.), colegul nostru Anatoli Klian, cameraman al Canalului 1, a murit la Donețk”, a precizat postul de televiziune într-un comunicat.

“Tragedia s-a petrecut în apropierea unei unități militare, unde echipa venise să filmeze un material. La fața locului au fost trase în mod neașteptat focuri din partea militarilor. Anatoli Klian a fost rănit grav în abdomen. Avea 68 de ani”, se mai menționează în comunicat.

PUBLICITATE

Deplasarea la unitatea militară fusese organizată de serviciul de presă al autoproclamatei ‘Republici Populare Donețk’. Jurnaliștii călătoreau cu un autobuz alături de mame ale soldaților, care intenționau să le ceară fiilor lor să vină acasă din armată.

9o_974965

După ce au fost trase focuri, jurnaliștii au reușit să se urce într-un autobuz și să se îndepărteze aproximativ 500 de metri de unitate. Apoi, ei au coborât din nou, însă au fost trase noi focuri de armă. Acela a fost momentul când cameramanul a fost rănit. Colegii l-au transportat la spital, unde Anatoli Klian a murit din cauza rănii.

La 17 iunie, alți doi jurnaliști ai televiziunii publice ruse au fost uciși în regiunea vecină Lugansk.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ