21 iunie 2024
ActualitateUn jandarm din Bacău participă la exercițiul internațional "Carpathians Blueshield 2024"

Un jandarm din Bacău participă la exercițiul internațional “Carpathians Blueshield 2024”

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, locotenent-colonel Munteanu Mihai Viorel, a participat recent la exercițiul “Carpathians Blueshield 2024”, organizat de Jandarmeria Română. Acest eveniment a oferit oportunitatea participanților de a-și îmbunătăți abilitățile profesionale și capacitatea de a lucra în echipă.

Locotenent-colonel Munteanu Mihai Viorel, absolvent al Liceului Militar “Neagoe Basarab” din Buzău și al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 2005, face parte din echipa jandarmilor băcăuani din anul 2015. În cadrul exercițiului, el a deținut funcția de „Political Advisor”, având ca obiectiv consilierea conducătorului exercițiului în domeniul aplicării politicilor publice necesare pentru îmbunătățirea și armonizarea tehnicilor și metodelor de lucru.“Carpathians Blueshield 2024” a reunit peste 300 de militari din 11 țări membre ale Uniunii Europene și a fost găzduit de Centrul de Pregătire al Jandarmeriei de la Ochiuri, județul Dâmbovița. Exercițiul s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile și a inclus scenarii complexe de antrenament, cooperare și schimb de experiență între forțele de ordine participante. În cadrul exercițiului au participat și observatori din SUA, evaluatori ai Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai unor organizații civile.

Activitatea a fost considerată un succes, oferind participanților ocazia de a-și testa și perfecționa abilitățile într-un cadru internațional. Jandarmeria Română și-a exprimat recunoștința față de locotenent-colonel Munteanu Mihai Viorel pentru efortul depus în organizarea și desfășurarea acestei activități.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img