Un ied a fost sfâsiat, zilele trecute, de patru câini maidanezi in stufarisul de la Insula de Agrement, evenimentul fiind filmat de un bacauan, cu telefonul mobil.

Filmul a ajuns pe retelele sociale si cazul a inflamat spiritele, ca de obicei lumea impartindu-se in aparatorii câinilor fara stapân si in cei care pun pe primul loc siguranta oamenilor.

“Daca acesti câini ar fi la un adapost asa cum se spune si banii primariei nu ar mai intra in buzunarele lor, ar fi hrana pentru câini. Asa ca lor le era foame si au mâncat un ied. Mare scofala, bine ca nu au mâncat un om”, a scris userul Naty pe Facebook.

“Dar daca iedul ar fi sfâsiat câinii, ar mai fi filmat cineva? Toata lumea comenteaza despre câinii maidanezi, dar despre cum au ajuns ei maidanezi nu comenteaza nimeni. Despre firmele care ar trebui sa-i strânga, sa-i sterilizeze si sa se ocupe de ei, nu scrie nimeni. Pâna la urma asta este gradul nostru de civilizatie…Ne luam câini, nu-i sterilizam, iar când se inmultesc ii aruncam pe strazi….Deci, ce vina au câinii?”, se intreaba Bogdan Paraschiv.

O buna parte din bacauanii care au comentat subiectul au ajuns sa se intrebe ce cauta iedul in apropierea Insulei de Agrement, unii presupunând, chiar, ca a fost adus special pentru a fi mâncat de câini, in cadrul unei campanii de “defaimare” a maidanezilor.

Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice spune ca “astfel de acte de cruzime sunt destul de comune in mediul rural si este pentru prima data când se intâmpla atât de aproape de oras. Fondurile de animale sunt afectate de acest fenomen, mi-au spus si vânatorii cu care am discutat. Câinii formeaza haite si devin periculosi”.

Altfel, angajatii institutiei fac tot posibilul sa strânga maidanezii de pe strada, dar acest efort trebuie sustinut si de comunitatea locala. “Problema de fond ramâne controlul inmultirii. Aici avem nevoie de sprijinul populatiei. La ultimele campanii de sterilizare am avut foarte putine solicitari. Daca la nivelul constiintei colective nu se intâmpla nimic, nu putem schimba situatia”, mai spune Gritcu.

In continuare, circa 2.000 de comunitari sunt in adapostul de la Nicolae Balcescu, iar de ingrijirea, hrana si curatenia lor se ocupa nu doar angajatii municipalitatii, ci si voluntarii iubitori de animale.

Andreea Gavrila
Razvan Bibire


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Si noi locuitorii din cornișa trăim intr-o tensiune psihică continua datorită haitelor de maidanezi.Sunt persoane care hrănesc acești maidanezi cu banii luați de la Protecția animalelor. Voi nominaliza numele lor sa se știe in tot orașul cine sunt aceste persoane. Fam MITU AUREL si AURICA bl 6 Sc.B turn cornișa;ALBERT ANA Si ALBERT ELENA bl turn NR 7 Sc.B cornișa;GALITA GINA bl NR 8 Sc. B Cornisa;WEISELBERG MARCEL si sotia sa bl 10 bara cornișa; RUȘINE SA LE FIE LOR si celor ce ii sprijină din Primărie. Nu au un comportament normal si dau dovada de lipsa de respect fata de comunitate. Ziarul Deșteptarea a demarat o ancheta care a fost stopata!? De ce? Cum poate avea credibilitate un ziar care demarează o ancheta apoi intra in silențio stampa? Au fost prea influente intervențiile!? Doamna Sechelariu ,sunteți o persoana demnă , imparțială ,puternica si rațională . Cum permiteți așa ceva ? Soțul Dvs a luptat pentru dreptate si a murit datorită nedreptăților suferite. In memoria dumnealui luptați pentru dreptate si adevăr. Aveți 3 fiice. V-ar conveni sa fie atacate de caini? Trăim in tensiune Datorită acestor creaturi care nu țin cont ca trebuie sa se supună unor reguli impuse de colectivitate aduna si hrănesc haite de caini . Chiar dacă sunt făcute de ras aceste persoane calcă peste cadavre. Ar trebui adoptate hotărâri locale care sa fie respectate si sancționate drastic. Dacă ar primi amenzi de zeci de mii RON nu ar mai avea curajul sa hrănească maidanezii la intrarea in bloc, pe alei si pe spațiul verde. Va rog sa tratati problema cu maxima seriozitate.respectele mele, Andra

 2. Vai, cata cruzime! Ma simt profund emotionat.
  Adica, nu mai bine ii taia ciobanelul beregata iedului ala, sa-l pape el sau doamna de maxima seriozitate Andra, ied cumparat gata belit si ambalat de la magazin?
  Nu mai bine erau omorati, arsi, eutanasiati cainii aceia, precum propun ceilalti antepostatori?
  Evident, NU!
  Daca facem apel la emotii, atunci constientizati ca mult mai multa cruzime aduce omul naturii, decat are de la sine ea, in virtutea fiintarii sale.

 3. Radeți voi dar sa va văd cu turul pantalonilor in gura maidanezilor si ce falusul amenințat.ha,ha,ha ce tragi-comic ar fi! Pentru niște minți bolnave suferă atâta lume.ar trebui. Locuiesc in cornișa iar surorile gemene ALBERT Ana si LIli ar trebui comagite de oameni dacă autoritățile locale cunosc problema si nu le amendează.La fel si pe prietenele lor mitu si galita.iar ți-e intitulate V îți doresc o confruntare cu maidanezi , sa le simți colții pe toate organele externe.

 4. @Dea
  Cucoana Dea (alias Andreea, Andra, etc), pana una alta observ ca dvs instigati la ciomageli publice, dand nume si adrese. Comiteti o ilegalitate. Dincolo de ilegalitate, de ce nu luati dvs personal atitudine (verbala!) in fata acelor persoane, daca tot le cunoasteti? Tot de frica, nu? Dar ati vrea ca altii sa dea chiar cu ciomagul…
  Nu pot decat sa constat caracterul dvs dubios. Prin comparatie, cainii aia maidanezi sunt niste animale aristocrate, chiar de mai papa din an in pasti cate un ied ratacit sau mai musca cate un om nefericit. Iaca c-am fost si eu patit, ca tot mi-ati urat asta, muscat fiind candva de un caine la o stana. Mare scofala, cat o zgarietura de spin… Multi altii mi-au fost prieteni si prietenia unui caine face mai mult, mult mai mult decat civilitatea unui semen de-al meu.
  In cazul dvs, nici de civilitate macar nu dati dovada, cat timp instigati la ciomageli.
  Nu ma mira ca va latra toti cainii. Simt ei ce simt… Intamplator nu-si fac si pasarile nevoile in capul dvs? Le impuscam si pe astea? Copacii sa-i taiem – ca poate la o furtuna va cade vreunul in cap, florile le starpim – ca poate sunteti alergica la polenul lor, albinelor le taiem aripile – ca una din ele l-au intepat pe fostul rector al universitatii Bacau, provocandu-i moartea.
  Ei bine, nu se poate asa ceva si nu vad de ce incerca sa ne izolam intr-un clopot de sticla, rupti total de natura.
  Mai bine impacati-va cu ea, impacati-va cu cainii, va va fi viata mult mai frumoasa, cu toate riscurile ei…

LĂSAȚI UN MESAJ