Din capul locului spun că nu am nici un fel de așteptări de la noul guvern de alianță împotriva naturii, anunțat în această perioada. E un guvern pe repede-înainte, bun doar să-i dea președintelui liniștea necesară partidelor de golf și a siestelor de weekend de la Sibiu.

Să-l salveze de la suspendare și să mai dreagă din procentele pierdute de liberali.
Totuși, e greu să-ți imaginezi că un partid târât prin mocirlă, atacat în permanentă, făcut responsabil pentru toate relele să fie, dintr-o dată, reevaluat, spălat, pupat și declarat bun de guvernat. Într-o țară normală, așa ceva nu s-ar fi întâmplat în veci. Dar cine spune că suntem o țară nosrmala? Cine spune că mai suntem o țară?!Așadar, PNL înghite ditamai șobolanul ca să se pupe cu PSD, iar social-democrații proclamă interesul național ca să dea mâna cu ăia de i-au fugărit prin popusoi și i-au lăsat doar în chiloți. Să le fie de bine, să fie primită pomana, dar nu trebuie să ne așteptăm la nimic bun din această mezalianță.

Criza economică este prea gravă, criza sanitară este așa cum este, împrumuturile fantastice ale ex-premierului Cîțu au agravat lucrurile prea mult ca să mai spere chiar și cel mai optimist economist din PSD că s-ar mai putea regla ceva ca să se readucă țară pe linia de plutire. De creștere economică, ce să mai vorbim, doar băieții care fumează pătrunjel mai trag speranțe să mai prindă.

Și totuși, de ce o așa alianța? Singurul răspuns care mi se pare plauzibil ar fi că e vorba de o cerință externă. Pe plan intern o guvernare PNL-PSD nu se poate sfârși decât cu strigături, în câteva luni, cel mult un an. Fiecare va trage în câte o parte, și nu doar cele două partide, ci fiecare grupare din fiecare partid va trage în câte o direcție, cu rezultantă nulă.

În schimb, dacă ne uităm pe harta politică, vedem că Germania are niște interese majore să blocheze Franța. Un partid care e tras spre Germania prin pârghii importante între care cea mai cunoscută este Klaus nu putea fi abandonat pentru ca pe piață ar fi intrat partidul controlat de agenturile franceze. Așa că „Ciuma roșie” a devenit frecventabilă, toată lumea pupat Piața Independenții, vivat democrația!

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE