2 decembrie 2023
ActualitateUn grup de excursioniști din Bacău, căutat de salvamontiști cinci ore în...

Un grup de excursioniști din Bacău, căutat de salvamontiști cinci ore în munți

Echipa Salvamont Neamț a intervenit într-o operațiune de salvare dramatică pentru un grup de excursioniști din Bacău, care s-a aventurat pe un traseu montan fără a ține cont de recomandările de siguranță și fără a avea echipament adecvat. Intervenția a ridicat din nou semne de întrebare asupra gradului de responsabilitate al turiștilor și necesității unei educații montane mai riguroase.

Grupul de excursioniști, format din cinci persoane, a fost găsit într-o stare avansată de epuizare și dezorientare în zona Jgheabului lui Trifan. Ei au fost descoperiți într-o situație critică, lipsindu-le apa, alimentele și lumina. Operațiunea de extragere a durat cinci ore, finalizându-se în miez de noapte, după eforturi susținute din partea echipei de intervenție.
Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Salvamont, membrii grupului au plecat târziu în excursie, au ales un traseu prea dificil pentru capacitățile lor fizice și nu au fost echipați corespunzător. În plus, lipsa surselor de lumină adecvate, pe lângă telefoanele mobile, a sporit dificultățile și pericolele pe traseu, mai ales în condițiile în care s-au încurcat în întuneric și au întâmpinat dificultăți majore la coborâre.

Această intervenție a adus din nou în atenție importanța respectării regulilor și sfaturilor oferite de Salvamont și experții în turism montan. Acesta este doar unul dintre multele cazuri în care excursioniștii ignoră avertismentele și precauțiile, punându-și viața în pericol și necesitând intervenția costisitoare și riscurile voluntarilor Salvamont.Reprezentanții Salvamont au folosit această ocazie pentru a lansa un apel la responsabilitatea și pregătirea adecvată a celor care doresc să exploreze munții. Ei au subliniat importanța alegerii traseului în funcție de propria condiție fizică, echipamentul adecvat în raport cu condițiile meteo și importanța unor surse de lumină corespunzătoare în rucsac.

Cu toate că intervenția a avut un final fericit de această dată, situații precum aceasta reamintesc că educația în domeniul turismului montan este crucială pentru siguranța și bunăstarea tuturor iubitorilor de natură și aventură montană

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri