La doar 9 ani, bacauanul David Silviu Vraciu e golgeterul lui Real Madrid, dupa ce a purtat si banderola de capitan al Barcelonei

Diplomat de cariera

Cum este sa nu ai decât sapte ani si sa fii capitanul Barcelonei? Dar cum e sa ai noua ani si sa fii golgeterul lui Real Madrid dupa ce ai purtat banderola de capitan al Barcelonei? Raspunsul il poate da Andrei David Silviu Vraciu, un bacauan care, in urma cu un an, a renuntat la extraterestri in favoarea galacticilor. "M-am simtit bine la Barcelona, dar la Madrid totul este perfect", spune pustiul, care demonstreaza ca poate face cariera si in diplomatie, nu doar in fotbal.

PUBLICITATE

Oferta de nerefuzat

La inceputul lui ianuarie 2010, "Desteptarea" a scris despre cum a ajuns David Vraciu la Barcelona. Intitulat "Messi de Bacau", reportajul refacea traseul Bacaul- Barcelona, trecând prin Ghencea si Academia "Gheorghe Hagi". Sa parcurgem acum inca 600 de kilometri si sa aflam de ce s-a mutat David la Madrid. Ne conduce tatal sau, Sorin Vraciu, care o ia pe scurtatura: "Sa spunem doar ca a existat o oferta din partea Realului si ca a fost de nerefuzat".

Bienvenido en "La fabrica"!

Stimulata de succesele Barcelonei, Real Madrid a copiat modelul rivalei. In ultimii ani a investit enorm in copii si juniori. Asa a aparut "La fabrica", varianta castliana a celebrei "La cantera" blau-grana. "La fabrica" madrilena numara 303 juniori dintre care foarte putini sunt straini, doar patru români si unul singur din toti se poate lauda cu un trecut la Barcelona: David Vraciu. O diferenta intre "La fabrica" si "La cantera"? Aici ti se permite si câte un dribling, in timp ce dincolo nu treci de doua atingeri. Preluare -pas. Tiki -taka.

Azi, Cristiano. Ieri…

Intrebarea este usor provocatoare, dar inevitabila: "Messi sau Cristiano Ronaldo?". David zâmbeste. Are un surâs de fotomodel, care se potriveste perfect cu partea a doua a raspunsului: "Cristiano, fara indoiala. Dar daca m-ati fi intrebat in urma cu mai bine de un an, spuneam Messi". Vraciu l-a cunoscut personal pe Leo Messi in perioada Barcelona, iar acum asteapta sa-si incruciseze pasii cu Cristiano Ronaldo la unul dintre antrenamentele sau chiar meciurile echipei mari a Realului.

Goluri la superlativ

Pe site-ul oficial al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo este, evident, la mare pret. Dar e loc insa si pentru David Vraciu. "Un jucator foarte indemânatic, cu o tehnica excelenta si cu un sut puternic cu piciorul stâng". Astfel e prezentat tânarul bacauan, care a primit calificativul "superlativ" in toate fisele facute de antrenorii de juniori ai Realului. E si normal, in conditiile in care "Benjamin B", echipa lui Vraciu, a câstigat campionatul la pas, iar bacauanul a marcat peste 30 de goluri.

Coleg cu Zidane junior

La "Benjamin B", Vraciu este coleg cu Theo, nimeni altul decât fiul cel mic al lui Zinedine Zidane. Românul joaca in linia mediana, in timp ce francezul evolueaza in atac. Impreuna, formeaza insa un cuplu redutabil. "Ne intelegem foarte bine si pe teren, si in afara lui", precizeaza David, care, in mod paradoxal, poarta numarul lui "Zizou" pe tricou: 5. In sezonul viitor, David Vraciu si Theo Fernandez, asa cum e trecut in acte Zidane junior, vor face saltul de categorie, urmând sa evolueze la "Benjamin A".

Tricolor sau bicolor?

Si dupa "Benjamin A"? Mai sunt destule categorii. Sper sa le parcurg pe toate cu bine si sa ajung la prima echipa", marturiseste fotbalistul bacauan, care stie ca Mourinho a luat sase jucatori de la tineret la turneul din State al Realului. Ar fi fost ei chiar opt, dar Sarabia si Morata au mers cu nationala Spaniei pentru Europenele under 19 din România. Apropo, David Vraciu spune ca in viitor se vede imbracând tricoul nationalei României, nu pe cel al Spaniei. Ca unul care a lasat Barcelona pentru Madrid, e clar ca isi poate permite sa aleaga.
Dan Sion


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ