Gratar, mici cu mustar, casetofon cu Salam dat la maxim, spart seminte ore in sir, slapi de plastic si bere proasta, la pet, ieftina si multa. Cam asta e distractia preferata de majoritatea dintre noi, fie la margine de padure, fie in scuarul din fata blocului. Rudimentar si daunator. Din cauza stilului nesanatos de viata, am ajuns printre fruntasii lumii la obezitate. Scoarta Pamântului e ceva mai adâncita, ca o vale, in zona unde locuim noi, fiindca suntem peste masura de grei. Am vazut de multe ori prin filme cum vesticii obisnuiesc sa faca jogging, o alergare usoara, dis-de-dimineata, inainte sa plece la serviciu. Va vedeti facând asa ceva? Ei as! Când trece vreun alegator prin Parcul Cancicov lumea intoarce capul dupa el, a mirare, ca dupa un extraterestru.

Sa zicem ca in cultura noastra urbana nu si-au gasit loc si deprinderi mai sanatoase, dar avem in schimb o multime de scuze, ca viata e grea, ca sunt mofturi, ca nu avem timp. Sa zicem ca nici macar nu stim care sunt acele indeletniciri sanatoase. Dar cum am reactiona oare daca ele s-ar afla in drum si numai ca nu ne-ar trage de mâneca sa le incercam? Le-am incerca sau am pune placa aceea cu scuze?

Bacaul nu sta deloc bine la capitolul agrement si baze de tratament. Au fost cândva si stranduri, insula era atragatoare, parcul Gherasesti era curat si ofertant, au existat si numeroase baze sportive. Tavalugul retrocedarilor a ras aproape tot, iar bacauanii dau fuga la Sarata pentru o scalda in saramura, ca pe vremea bunicii, buna la reuma si alte betesuguri. Au mai ramas si câteva piscine private, mai mult de scos fitele la soare decât persoana in sine.

Iata insa ca a aparut in peisajul bacauan de tratament un nou punct de atractie. Este vorba chiar de vechea baie publica, de pe Bulevardul Unirii, acum renovata din temelii si dotata cu echipamente noi, transformata de un inspirat intreprinzator local intr-un centru de sanatate cum orasul nu a avut niciodata. De altfel, GTL Medical Clinic e cea mai complexa baza de tratament din Bacau, despre care va invitam sa cititi pe larg in ziarul de astazi. Merita citit, merita incercat tot ce ofera GTL Medical Service. S-ar putea chiar sa devina obisnuinta cotidiana. Un efort pe care il facem in sprijinul propriei noastre sanatati, placut si relaxant.

Ovidiu Pauliuc


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ