În ziua de 25.02.2016, în jurul orei 20.00, pe timpul executării unor misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale pe mijloacele de transport în comun din municipiul Bacău, jandarmii din cadrul unei patrule de ordine şi siguranţă publică au fost sesizaţi de către un controlor de bilete despre faptul că un cetăţean i-a pulverizat în faţă spray iritant lacrimogen.

De asemenea, acesta a precizat jandarmilor că fapta a avut loc pe fondul unei neînţelegeri între controlor şi persoana în cauză, datorită faptului că aceasta din urmă nu avea bilet şi a intenţionat să scape de control prin această modalitate.

Pe baza descrierii persoanei jandarmii l-au identificat în scurt timp pe făptuitor, constatând că se numeşte Doru S. de 56 de ani din municipiul Bacău. La controlul corporal preventiv efectuat asupra acestuia a fost găsit şi spray-ul lacrimogen.

PUBLICITATE

În cauză jandarmii au întocmit dosar cu acte de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută şi sancţionată de articolul 372 – Noul Cod Penal.

Făptuitorul a fost condus de către jandarmi la sediul Secţie 2 Poliţie Bacău pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

…Alin 1. Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun de […] substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Art. 372 Noul cod penal – Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Vai de educatia noastra!Degeaba a vrut si a adus Seche Mercedes pentru Bacau.Calatorii nu stiu sa se poarte civilizat.Scaunele verde- brotacel din autobuzele noi au deja gume lipite si zgarieturi.Daca asa se poarta,bacauanii nu merita nimic

  2. Au prins curaj toti ordinarii de cand au vazut la televizor ca acesti controlori de unii singuri nu au dreptul sa iti faca nimic….nici macar sa te oblige sa le arati biletul. O panarama de tara condusa de infractori cu legi facute pentru infractori. Adica altii sunt prosti ca platesc pentru a avea un transport public cat de cat civilizat…niste derbedei care ar merita mai mult de o amenda.

LĂSAȚI UN MESAJ