Primaria Bacau incearca sa isi eficientizeze activitatea de strângere a câinilor vagabonzi de pe strazile orasului, care inca nu aduce rezultate asa cum si-ar dori majoritatea cetatenilor. In acest scop, zilele acestea se desfasoara un concurs de angajare de personal la Serviciul Gestionarea Câinilor Comunitari, care sa suplimenteze efectivul actual, si asa foarte redus.

Concursul vizeaza ocuparea unui post de sef al Serviciului si doua posturi de muncitori. Surpriza a fost ca la prima proba a concursului, cea scrisa, nu s-a prezentat nici un candidat la sefie si doar un singur candidat pentru postul de muncitor.

Candidatul la sef Serviciu ar fi trebuit sa aiba studii superioare in medicina veterinara, biologie, protectia mediului, economie, comunicare sau relatii publice, trei ani vechime intr-una din aceste specializari si cunostinte medii de operare pe calculator. In schimb, candidatii la postul de muncitor trebuie doar sa aiba patru clase absolvite si nu trebuie sa faca dovada vechimii in vreo meserie. Proba interviului va avea loc vineri.

Nu este prima data când astfel de concursuri nu atrag doritori si, cel mai probabil, un alt concurs va fi organizat in lunile urmatoare. Pâna atunci, Serviciul Gestionarea Câinilor Comunitari ramâne cu un efectiv format doar dintr-un tehnician veterinar si sase muncitori, care au sarcina sa adune de pe strazi si sa duca la adapostul special miile de câini de pe strazile Bacaului.

„Cele mai mari probleme cu câinii comunitari sunt in zona Aleea Parcului sau la fosta fabrica Diana Forest, de pe strada Stefan cel Mare, unde câinii s-au inmultit si din cauza locatarilor care ii hranesc”, spune Gabriel Gritcu, seful Directiei de Servicii Publice.

Intr-adevar, cel putin pe Aleea Parcului s-au semnalat numeroase cazuri de persoane muscate de maidanezi si care au ajuns la spital cu rani grave. In aceleasi zone sunt insa si numeroase persoane care nu numai ca duc hrana maidanezilor, dar ii si ascund in propriile locuinte atunci când prin preajma apar hingherii.

Primarul Cosmin Necula s-a declarat impotriva eutanasierii câinilor comunitari si considera ca solutia adapostului si sterilizarea sunt optime pentru municipiul Bacau. In prezent, in adapostul de câini sunt peste 2000 de patrupede, iar sumele cheltuite anul trecut cu intretinerea lor, din bugetul local, s-au ridicat la peste 235.000 de lei. Campaniile prin care s-au oferit spre adoptie câini de la adapost nu prea au iscat interesul asa-zisilor iubitori de animale, astfel ca doar circa 300 de patrupede si-au gasit un stapân in ultimul an.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Din articolul d-vs rezulta ca s-au cheltuit pentru caini 235.000 lei.Eu sunt curios cati bani s-au alocat pentru ajutorarea copiilor strazii sau pentru batranii amarati…….?????

LĂSAȚI UN MESAJ