Multi primari de comuna s-au declarat sceptici cu privire la sansa de a mai obtine fonduri pentru proiectele integrate cu valoare fixa: 2,5 milioane de euro. Asta dupa ce APDRP (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit) s-a transformat in AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale), dar si din cauza ca ghidul si, mai ales, criterii “se modifica mereu”, apoi s-a schimbat si guvernul, iar banii “au ramas tot mai putini”. Realitatea contrazice temerile edililor.

Astfel, zilele trecute, Primaria Glavanesti a fost instiintata de AFIR Iasi ca va primi 4.196.000 de lei. Suma reprezinta un avans pentru proiectul depus pe Masura 322, care cuprinde cinci obiective: o gradinita in satul Razesu, retea de alimentare cu apa in Glavanesti si Frumuselu, canalizare si statie de epurare in aceleasi doua sate, imbunatatirea retelei de drumuri din comuna si conservarea traditiilor locale.

A fost necesar ca, pe final de an, consilierii sa aprobe introducerea sumei in buget. “Deoarece aceasta suma nu va fi cheltuita pâna la sfârsitul anului 2015 va ramâne in excedentul bugetar si se va regasi in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2016 si se va pastra aceeasi destinatie”, a explicat Gheorghe Tilibasa, primarul comunei Glavanesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ