Nu e usor lucru sa discerni pe cine anume il votezi cu gândul sa-l pui in fruntea unei obsti. El trebuie sa iti reprezinte interesele, sa cheltuiasca atent banii publici, in folosul comunitatii, ca sa nu te apuce regretele mai târziu.

Evident, alesul trebuie sa fie un om integru, nu vreun bisnitar spoit cu bune intentii, sa aiba un trecut impecabil, o cariera ce l-ar putea scoate deasupra majoritatii mediocre, nu sa fie doar vreun politruc bun de gura si aflat strict in slujba partidului si prietenilor sai. Dar cine are timp sa se documenteze atent despre reprezentantii obstilor? Ce e mai important pentru marea masa a votantilor, care nu stiu nici pe ce continent e România? Sa insface mita electorala sau sa buchiseasca atent CV-ul pretendentilor la scaunul de primar?

Multi dintre dumneavoastra au vazut de curând la televizor un reportaj halucinant, despre un primar de la tara care a aruncat un milion de euro pe un parc situat in câmp, fara nici o utilitate practica, lasat in parasire pâna când, intr-un final, a fost dezafectat. Iar primarul, un fost tractorist acum imbogatit, sustinea cu emfaza ca parcul a dus la cresterea calitatii vietii economice, sociale si spirituale in localitatea pe care o conduce. Pai ce sa-i faci unui asemenea „gospodar”, in afara de porcaria aceea cu a-l sanctiona la votul din patru in patru ani? Iar asta-i un exemplu blajin, intr-un munte de fraude comise de primari.

PUBLICITATE

Hai sa vedem cum stau si cu onoarea acesti „unsi” ai poporului. Dar ce ar fi de vazut in cazul, de exemplu, al unuia care si-a luat diploma de bacalaureat fraudulos, primeste pentru asta si o condamnare penala, dar el continua sa ocupe scaunul de primar, in loc sa isi dea demisia si sa se duca pe pustii? Sau altul, care a fraudat cu sacul, indiferent la atentionarile Curtii de Conturi sau ale altor voci autorizate, dar care s-a proptit in mijlocul primariei precum ciobanul sprijinit in bâta, in mijlocul târlei.

A fost nevoie de intreventia celor mai inalte instante ca sa sublinieze acest aspect si poate ca legea ar fi trebuit sa sune asa: „Dom’ primar penal, du-te invârtindu-te, ca esi un zero barat, nu ai stofa sa iti reprezinti nici familia, dara-mi-te o obste de mii de suflete care asteapta ceva mai bun de la viata in locul jafului constant instituit la nivel national”.

Doi primari din judet, care activau bine-mersi având condamnari cu suspendare in buzunar, au primit câte un sut in fund si au plecat. La mai mare!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ