23 februarie 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareUn bărbat și-a tăiat venele cu flexul, convins că suferă de cancer,...

Un bărbat și-a tăiat venele cu flexul, convins că suferă de cancer, după o autodiagnosticare online

Sâmbătă seara, un tragic incident a avut loc în Botoșani, unde un bărbat și-a tăiat venele cu un flex, convins că suferă de cancer după ce și-a pus singur diagnosticul, căutând simptomele pe internet.

Bărbatul și-a păcălit familia pretinzând că merge să pună lemne pe foc la centrală. Cu toate acestea, în realitate, intenționa să-și pună capăt vieții. Înainte de a comite gestul extrem, a trimis un mesaj soției sale, în care își cerea scuze pentru decizia sa.

Alertată de mesajul îngrijorător, soția a mers imediat după el și l-a găsit încercând să-și taie venele cu un flex. Cu rapiditate, a apelat serviciul de urgență, iar ambulanța l-a transportat la Spitalul din Botoșani, unde i s-a acordat primul ajutor pentru oprirea sângerării.

Cu toate acestea, datorită gravității rănilor, s-a decis transferul de urgență la secția de chirurgie plastică reparatorie de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

După analizele inițiale, medicii au aflat că bărbatul avea probleme de colon. Surprinzător, acesta a recunoscut că, în loc să consulte un specialist pentru simptomele sale, a ales să caute informații pe internet și să-și pună singur diagnosticul de cancer la colon. Dezamăgit de presupusa boală, bărbatul a decis să-și ia viața.

În contextul tragic al acestui eveniment, se subliniază faptul că, conform statisticilor, un număr semnificativ de români obișnuiesc să ia pastile sau să-și pună diagnostice fără să consulte un medic. Problema dependenței de informațiile găsite pe internet, care pot fi incorecte sau incomplete, este pusă din nou în discuție, evidențiind necesitatea unei abordări responsabile și a consultării medicale în situații de sănătate delicate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri