Bacaul are, din acest an, un sef la nou infiintata Agentie Nationala pentru Zootehnie (ANZ). Aparuta la inceputul acestui an, pe scheletul vechii Agentii Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), noua structura functioneaza în subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Astfel, dr. ing. Constantin Viziteu a fost numit director la Directia tehnica de zootehnie, care are in subordine Serviciul de ameliorare, Serviciul de reproductie si cele opt Centre regionale de zootehnie. Totdata, retinem ca de la 1 ianuarie, Constantin Viziteu va ocupa si fotoliul de director general adjunct al Agentiei Nationale pentru Zootehnie.

Pâna la preluarea noii functii in Bucuresti, Viziteu a fost director la Centrul Regional de Zootehnie 1 Nord-Est, cu sediul in Bacau. Mai retinem ca odata cu aparitia ANZ care a preluat activitatea si personalul Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie, a fost reorganizat intreg sistemul din teritoriu.

Totodata, a fost preluat si personalul cu atributii de inspectie în domeniul zootehniei si de clasificare a carcaselor din cadrul Directiei pentru Agricultura Judeteana.

Agentia Nationala de Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu” este autoritatea nationala competenta în domeniul zootehnic privind exploatarea, ameliorarea si reproductia animalelor, conservarea si managementul durabil al resurselor genetice la animale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ