În data 02 iulie a.c., în jurul orei 15,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul român Oleg P., în vârstă de 36 de ani, conducând un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria.

O oră mai târziu s-a prezentat în același punct de trecere al frontierei cetățeanul român Ghenadie P., în vârstă de 31 de ani, conducând tot un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în județul Bacău. Înainte de a ajunge la controlul de frontieră șoferul a întors mașina și a demarat în trombă spre teritoriul Republicii Moldova. Lucrătorii noștri, care efectuau o misiune specifică de supraveghere a perimetrului punctului de trecere, au intervenit imediat și au oprit autovehiculul pe podul rutier Albița — Leușeni., după care l-au condus în punct pentru cercetări.

În ambele cazuri, pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra celor două mijloace de transport, în urma cărora echipa comună de control a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locașuri special amenajate în podelele celor două autovehicule, cantitatea de 558.000 țigarete, diferite mărci de proveniență Republica Moldova.

PUBLICITATE

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reținerii țigaretelor, în valoare totală de 12.555 lei și a celor două autovehicule, în valoare totală de 90.000 lei în vederea confiscării, iar cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ