Vineri, 18 martie, de la ora 11.00, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau a avut parte de o vizita placuta din partea lui Ronald E. Hawkins Jr., consilier pentru Diplomatie Publica la Ambasada S.U.A. din Bucuresti, care a sustinut o activitate interactiva cu elevii bacauani pe tema drepturilor cetatenesti si a istoriei Statelor Unite.

Discutiile au fost libere, oaspetele american fiind incântat de cunostintele elevilor „vranceni” despre temele propuse, felicitându-i si chiar recompensându-i cu suveniruri.

„Sunt incântat sa fie intr-o tara care este atât de plina de vestigii istorice si frumuseti naturale. Am venit astazi aici sa impartasesc cu voi cunostintele mele despre istoria Statelor Unite care este srtâns legata de evolutia drepturilor cetatenilor”, a spus elevilor Ronald E. Hawkins Jr. La aceasta activitate informala au participat 45 de elevi de clasele a X-a, a XI-a si a XII-a precum si profesorii de la catedra de limba engleza a colegiului bacauan.

PUBLICITATE

„Noi derulam la Bacau un program foarte interesant, prin ambasada S.U.A. program care se numeste ACCES, care se adreseaza unui numar de 20 de copii defavorizati, cu situatie materiala foarte modesta. Programul se deruleaza pe doi ani (2015-2017) si are la baza folosirea limbii engleze la modul intensiv, copiii urmând cursuri cu vorbitori nativi de limba engleza de la ambasada S.U.A. din Bucuresti, iar ca noutate, domnul Hawkins ne-a ajutat foarte mult in sensul acesata, ca am obtinut pentru a doua oara posibilitatea sa derulam la Bacau acest program ACCES.”
Anca Rafiroiu, inspector scolar si prof. de limba engleza la Colegiul „Vranceanu”

„Este pentru prima data când am participat la o astfel de activitate si mi s-a parut foarte interesant. O parte din informatiile pe care le-am primit astazi le stiam, dar am aflat si lucruri noi, iar domnul Hawkins este un tip foarte interesant, care stie cum sa puna problemele, cum sa-ti capteze atentia si cum sa-ti transmita anumite informatii intr-un fel foarte placut. Nu are cum sa nu-ti placa asa ceva.”
Tudor Florea, elev clasa a XII-a

„Având in vedere ca in aceste zile ne confruntam cu acest subiect este bine ca noi sa constientizam barierele impuse de societate, iar activitatile de acest gen aduc un plus de siguranta pentru ziua de mâine, generatiei noastre.”
Maria Marchis, presedintele Consiliului Elevilor din Colegiul „Vranceanu”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

    • Nu stiu ce zici. Eu sunt unul din elevii care au fost acolo si era destul de interesant totul. Bine, incerca sa ne convinga ca programele create de ei pentru studentii straini sunt foarte bune si sa nu ne fie frica de taxele de acolo (in plus, nu a fost prea subtil si am aflat pe cine sustine pentru urmatoarele alegeri la presedentia SUA). Oricum, a fost destul de distractiv, chiar daca partea practica a prezentarii (sau conversatiei, cum a vrut el sa o numeasca) este minuscula.

  1. ” Printr-o educaţie bazată pe principii false, ideologii mincinoase, vom face ca tineretul să fie indus în eroare, uşor de condus şi depravat. ”

  2. Da de operatiunile “” primavara araba”” derulata de prin 2011 ce a condus la destabilizare, conflict permanent in Orientul Mijlociu, razboaie peste tot pe unde ati pus piciorul, continuat cu invazia migrantilor ce a devastat si decimat Europa ati amintit?!?!?! Ce lectii sa ne mai dati?!?!?! Si cine sa va mai creada?!?!? …Generatia fb….De vize us la calendele grecesti ati amintit?!?!?! Inapoi in amerikutza…cu titanicu…

  3. Repetam ca n-avem incotro: ” UN OM INFORMAT VALOREAZA CAT DOI SI ESTE MAI GREU DE MANIPULAT”. Ideal sa ne straduim macar sa verificam informatiile primite din mai multe surse. Sunteti multumiti de stadiul actual in care se afla tara ?! Ne plangem pe la colturi, n-avem in minte decat sa parasim o tara bolnava de coruptie, dar asteptam cu mainile-n san sa cada un miracol din vazduh. Fiecare dintre noi, la niv fiecaruia trebuie sa se dinamizeze intr-un fel, in caz contrar inghitim in sec tot ceea ce ne “vand” strainii. Ce alegem ? Va simtiti bine in pielea dvs ? Atat am fost de deschisi la ofertele straine, incat am ramas aproape fara tara. Asta va doriti? Macar nu aruncati cu piatra si tot e un inceput bun.

LĂSAȚI UN MESAJ