Pentru că au avut un parcurs de excepție, foștii elevi de la clasa a VIII-a E, cu E de la „excelență”, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău au avut parte de un altfel de curs festiv, având în vedere condițiile create de criza sanitară.

Astfel, la câteva ore după ce au trecut de examenul de Matematică din Evaluarea Națională, adolescenții și-au dat întâlnire… în curtea Bisericii „Sf. Împărați Constantin și Elena” pentru a marca sfârșitul anilor de gimnaziu în aer liber, acolo unde au putut fi respectate toate condițiile impuse de situația actuală. În total au fost prezenți 33 de copii, dintre care doi au plecat anul trecut în alt sistem de învățământ, dar organizatorii au vrut să fie și ei prezenți.

Mă simt privilegiată că am fost diriginta unor copii minunați, unor copii speciali, copii care ne-au adus foarte multe bucurii, momente de neuitat, copii care au un suflet frumos și cald, cu un potențial intelectual deosebit ce cu siguranță îi va ajuta să se realizeze în viață. Sunt copleșită de emoții, dar și de bucuria că am putut fi mentorul lor. Sperăm să ne revedem și cu alte ocazii!” Prof. Păunița Hurjui, diriginta clasei

 

Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a E, între trecut și viitor  este prezentul. Prezentul sunteți voi: acum și aici; voi, cei care ne-ați colorat frumos viața; voi, cei care ați trecut examenul existenței înaintea evaluării școlare, pentru că voi ați învățat și ne-ați învățat lecții de viață care nu se regăsesc în niciun manual. Acum sunteți în pragul unui nou început. Fiecare dintre voi va scrie pentru sine o nouă pagină, o pagină importantă, va urca încă o treaptă spre împlinire. Vă doresc zbor înalt spre mâine!” Prof. Cornelia Iștoc, fostă învățătoare a clasei și director adjunct al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”

De remarcat că cea mai mică medie pe clasă a fost de 9,50, iar cei mai buni elevi au fost premiați cu eșarfe: șase locuri I pentru șase elevi care au terminat cu media 10, șase eșarfe de locul II și două eșarfe de locul III. La festivitate au fost prezenți și 20 de profesori.

Atât copiii, cât și dascălii lor au primit cadouri păpuși personalizate, s-au bucurat împreună de un program artistic, au urmărit un film cu amintiri din anii de gimnaziu, dar și de învățământ primar, pentru că toți au fost în aceeași clasă și la nivelele de studii I-IV, după care au urmat tortul și șampania (nealcoolizată!), totul culminând cu un foc de artificii.PUBLICITATE