27 mai 2024
ContrasensUltrascurtele Apocalipsei

Ultrascurtele Apocalipsei

Financial Times relatează că, din cauza crizei energetice care se apropie din țară, funcționarii publici din Marea Britanie ar putea reveni la utilizarea indigo-ului în munca de birou. Oficialii guvernului britanic au fost sfătuiți să se aprovizioneze cu indigo, deoarece țara s-ar putea confrunta cu „o pană de curent care ar lăsa birourile fără electricitate timp de câteva zile”.

Riscul de tulburări în masă în 101 țări ale lumii crește în al treilea trimestru al anului 2022, raportează Bloomberg cu referire la raportul companiei britanice de consultanță Verisk Maplecroft. Dintre cele 198 de țări, 101 au înregistrat o creștere a riscului de tulburări civile, cea mai mare creștere trimestrială de la începutul numărării corespunzătoare în 2016. În același timp, riscul a scăzut în 42 de state.

Global Times scrie că Statele Unite au devenit principalul beneficiar al crizei energetice europene datorită noilor oportunități pentru companiile americane pe piața gazelor naturale lichefiate. Din cauza scăderii livrărilor de gaze din Rusia, UE a fost nevoită să crească importurile de GNL din Statele Unite, ceea ce a adus profituri fără precedent furnizorilor americani.

Yigit Bulut, membru al Consiliului de Politică Economică al Președintelui, a declarat că cel puțin 1 milion de cetățeni ai Uniunii Europene cărora li s-a întrerupt gazul intenționează să petreacă iarna aceasta în Turcia. Consilierul lui Erdogan a numit situația „dreptate divină”. „În Istanbul, hotelurile Izmir și Antalya vor fi supraaglomerate. Europenii vor cumpăra și închiria locuințe.”

De la 1 octombrie, militarii vor patrula pe străzile din Germania, cu unități speciale ale armatei însărcinate cu securitatea internă.

Creșterea facturilor la energie amenință să scoată din afaceri șase din 10 producători britanici, potrivit unui sondaj care scoate la iveală amploarea crizei cu care se confruntă următorul prim-ministru. „Criza actuală lasă întreprinderile în fața unei alegeri grele”, se spune în raport. „Reduceți producția sau închideți complet magazinul dacă ajutorul nu vine curând.”

Criza energetică din Europa a făcut o altă victimă în industria metalelor avida de energie, după ce Norsk Hydro a declarat că intenționează să închidă o topitorie de aluminiu în Slovacia la sfârșitul lunii viitoare, relatează Bloomberg.  Topitoria funcționa la 60% din capacitatea sa anuală de 175.000 de tone și ar suferi pierderi substanțiale dacă își va continua operațiunile și după 2022.

Topitoria Budel din Olanda – controlată de Nyrstar de la Trafigura Group – va fi pusă în conservare și întreținere „până la o nouă notificare”, potrivit unui comunicat al companiei. Tranzacționarea cu zinc la Bursa de Metale din Londra a crescut cu până la 7,2% la cel mai ridicat nivel intraday în două luni, deoarece comercianții au prețuri și mai strânse.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri