* Pentru cei care se miră că România se numără printre cei 13 semnatari ai scrisorii contra schimbării tratatelor UE, răspunsul e foarte simplu: SUA nu vrea să-și piardă capacitatea de a influența politica europeană. Că dacă era ca România să decidă de capul ei, nici într-o mie de ani nu îndrăznea asemenea sacrilegiu.

* Cum ajung militarii NATO să lupte pentru Ucraina? Ne spune purtătorul de cuvânt al președintelui ceh: «Președintele Republicii, Miloš Zeman, a semnat o decizie cu acordul de a se alătura Forțelor Armate ale Ucrainei a 103 cetățeni în baza cererii lor depuse în conformitate cu Legea nr. 585/2004, privind serviciul militar și asigurarea acestuia. Decizia este supusă contrasemnării primului-ministru.

* Forțele israeliene au împușcat-o pe jurnalista Al Jazeera Shireen Abu Akleh în Cisiordania ocupată, potrivit ministerului palestinian al Sănătății. Ea a fost lovită de un glonț, miercuri, în timp ce acoperea raidurile israeliene în orașul Jenin, potrivit ministerului și jurnaliștilor Al Jazeera. În imaginile video ale incidentului, Abu Akleh poate fi văzută purtând o jachetă albastră, marcată clar cu cuvântul „PRESS”.

* Cred că s-a priceput că ucrainenii nu închid gazul Europei de capul lor, ci ghidonati de americani care vor să-i strângă de momițe pe recalcitranții care nu mai vor să decarteze arme și sprijin pentru războiul sfânt…

* În 9 țări UE, inflația a devenit de două cifre în martie-aprilie 2022: 19% – Estonia, 16,6% – Lituania, 13,2% – Letonia, 12,3% – Polonia, 11,9% – Cehia, 11,2% – Olanda, 10,9% – Slovacia 10,9, 12,4% – Bulgaria, 10,2% – Grecia.

* La parada de 9 Mai de la Moscova a fost anulată partea aeriană „din cauza vremii”. Desigur, au răcit avioanele. La Moscova a fost senin, dealtfel: 9 grade Celsius, vânt de 29 km/h. Poate vom afla, zilele următoare, care au fost motivele. Le putem doar bănui.

* Ministerul Educației din China: Începând cu luna septembrie a acestui an, toți elevii din ciclul primar și gimnazial trebuie să urmeze cursuri de curățenie, gătit, îmbunătățirea locuinței etc., așa cum se specifică în noile standarde de curriculum pentru muncă pentru învățământul obligatoriu 2022.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE