„A fost usor”. „Nu ne asteptam la subiecte asa de simple.” „Bine ca am scapat”. Cam acestea erau replicile candidatilor la Evaluarea Nationala, ieri, in ultima proba – cea de la Matematica. Examenul a inceput la ora 9.00 si a durat doua ore.

Absolventii de gimnaziu care au sustinut proba au avut de rezolvat varianta nr. 7 in care subiectele au fost structurate pe trei mari cerinte, fiecare cu mai multe subpuncte. Nu au lipsit ecuatiile, geometria plana si in spatiu, diagramele, functiile.

Examen la sate

PUBLICITATE

In mediul rural, absolventii de clasa a VIII-a au fost poate mai constiinciosi ca niciodata in fata acestui examen, primul din viata lor de elev. Unde au fost mai putini elevi, acestia au fost redirectionati spre scolile de alte comune si au sustinut proba alaturi de alti colegi. Asa s-a intâmplat, de exemplu, la Izvorul Berheciului, unde copiii au fost directionati spre Secuieni, dar si in alte zone ale judetului.

 

„La noi au venit elevii din Casin. Erau 17 absolventi de toti – patru au ramas corigenti, sase s-au inscris la scoli profesionale, iar restul de sapte au dat examen in scoala noastra. A fost bine. Noi am avut 38 de absolventi in salile de examen, adica doua clase. A fost si un absent”, ne-a declarat prof. Felicia Iordache, directorul Scolii Gimnaziale Manastirea Casin. „La noi au fost 12 elevi. Toti au fost prezenti. Ei spun ca a fost un examen usor, asa ca ne asteptam la note mari. Toti cei care s-au inscris vor sa mearga apoi la liceu in Bacau”, ne-a spus si prof. Felicia Branisteanu, directorul Scolii Gimnaziale nr. 1 Rosiori. Si aici au fost 29 de absolventi de toti, dar restul au ales sa se inscrie la scolile profesionale (subiect asupra caruia vom reveni intr-o editie viitoare).

Copiii din Colonesti care au sustinut Evaluarea Nationala au spus ca au avut mai multe emotii la proba de Limba româna decât la Matematica. Aici au sustinut examenul 20 de elevi. Am stat si noi de vorba cu doi dintre eu, Daniel si Amanda (foto), care imediat dupa ce au terminat proba, s-au costumat frumos in straie populare pentru a participa la o serbare câmpeneasca in sat.

„Eu cred ca m-am descurcat destul de bine. Am avut mai multe emotii la Româna, dar sper sa iau note mari si la Matematica. Vreau sa devin elev al Colegiului Pedagogic, din Bacau.”
Daniel Ursache

„Din punctul meu de vedere, m-am descurcat mai bine la proba de Matematica. Sper sa iau mai mult de 6, iar la Româna 8. Vreau sa devin educator si o sa merg tot la Pedagogic, ca Daniel.”
Amanda Cobzaru

La aceasta proba au fost inscrisi, in intreg judetul, 5.226 de elevi, dar au predat efectiv lucrarile spre corectare 4.906. Asta pentru ca trei elevi au fost eliminati din examen, iar 317 au absentat.
Primele rezultate se afiseaza vineri, 1 iulie, pâna la ora 16.00. Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala este unul din criteriile de admitere in liceu – in proportie de 75%. Restul de 25% este media generala de absolvire a claselor de gimnaziu.

Roxana Neagu
Andreea Gavrila

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ