Am fost surprinsa sa aflu, in ultima saptamâna, câte localitati din judetul nostru drag vor organiza „zilele comunei”, „zilele orasului”, dupa caz, cu spectacole, inaugurari, slujbe de sfintire. M-am mirat (cum s-au nimerit, toate, in august?) si m-am bucurat. Nu fac parte din acea secta a cârcotasilor care se rascoala brusc si devin moralisti atunci când afla ca altii incearca sa fie fericiti. Merita, nu merita sa se bucure?

Cine hotaraste? Eu cred ca toti oamenii merita sa se bucure, iar daca nu au motive trebuie sa le inventeze pentru ca, din când in când, e sanatos, pentru suflet, minte si trup, sa zâmbesti, sa-ti reintâlnesti rudele si prietenii, sa-ti amintesti impreuna cu acestia intâmplari din copilarie si tinerete.

Spun asta pentru ca, recunosc, singurele imprejurari in care imi revad matusile si unchii de pe Valea Muntelui, unii dintre ei octogenari, sunt hramul satului si câte o onomastica. In viata de toate zilele, la fel ca in atletism, e foarte important sa stii sa-ti dozezi fortele, sa muncesti când trebuie si cât trebuie, sa nu faci pauze prea lungi pentru ca altfel iti iesi din forma, sa te odihnesti cât e necesar, sa citesti ca sa-ti limpezesti mintea, sa fii fericit impreuna cu ceilalti, impartind cu ei vestile bune si pe cele rele, incurajându-i sa le accepte si sa le traiasca pe toate cu masura. Orice om are portia lui de divertisment.

PUBLICITATE

Agricultorii se distreaza o zi-doua la hram, apoi se intorc pe câmp, ca sa rasuceasca papusoiul uscat intre degete, familiile de bugetari se duc la mare sau la munte, prin sindicat sau cu banii babacilor, depinde de vârsta si conditie, oamenii de afaceri „MM”, adica mici si mijlocii, in Bulgaria, de unde se intorc fara masina si bagaje, angajatii marilor companii colinda Europa, iar politicienii zboara spre alte continente pentru ca, deh, stresul e mare, chiar daca veniturile declarate sunt mici. Se recreeaza, fiecare, unde poate, dar e musai ca toti sa-si incarce bateriile caci vin vremuri grele. Ne distram, dar nu uitam!

Mâine-poimâine e toamna si numaram „bobocii”, adica bani ramasi, facturile neplatite, bugetul pentru rechizite, muraturi si lemne, filele dosarelor DNA sau, in cazul celor care vor scapa neaudiati, voturile din sondajele care pot asigura un locusor de candidat pe lista partidului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ