Sectia de radioterapie din Bacau, de care ar beneficia nu doar bolnavii de cancer din judet, ci si cei din alte zone ale Moldovei, va fi modernizata de catre Compania Nationala de Investitii (CNI).

Costurile foarte mari (peste cinci milioane de euro) au impiedicat autoritatile judetene sa realizeze acest obiectiv, asa incât au fost cautate alte variante, intre care si asocierea cu o companie privata, care sa preia sectia in concesiune.

Aceasta a esuat din cauza lacunelor legislative. Dupa 2012, când la PSD a ajuns la guvernare, Consiliul Judetean (CJ) a gasit o alta solutie, care presupunea finantarea investitiei de la bugetul de stat. Pâna la deschiderea santierului mai e doar un pas, a anuntat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, cu prilejul finalizarii modernizarii Policlinicii Bacau.

PUBLICITATE

“11 iunie este data depunerii ofertelor pentru sectia Radioterapie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, iar daca procedura nu va fi ingreunata si nu vor fi contestatii, noi speram ca nu vor fi, lucrarile vor incepe in vara acestui an. Asteptam sa aflam cine este câstigatorul si sa inceapa lucrarile”, a declarat Dragos Benea. Numarul bolnavilor aflati in evidenta oncologica la SJU se apropia de 7.000 in 2014, dupa cum arata regretatul Mihai Ichim, consilier judetean.

Pentru ca salvarea Cobaltoterapiei de catre CNI sa fie posibila, spitalul a predat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice imobilul aferent proiectului “Modernizarea Compartimentului de Radioterapie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta”. Cobaltoterapia a fost inchisa in urma cu aproape cinci ani deoarece lucra “la cota de avarie” si avea o putere de iradiere peste limita maxima admisa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ