O zi mai au la dispozitie bacauanii care incaseaza venituri din inchirierea proprietatilor in scop turistic. Astfel, data de 25 noiembrie 2014 este termenul final în care contribuabilii persoane fizice pot efectua plata celei de a doua transe reprezentând 50% din impozitul pe 2014 aferent chiriilor incasate.

Se impoziteaza veniturile din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinte proprietate personala, având o capacitate de cazare cuprinsa între una si cinci camere, inclusiv. Contribuabilii care realizeaza venituri de aceasta natura datoreaza un impozit de 16% asupra venitului stabilit ca norma anuala de venit. Tot mâine, cel târziu, trebuie facuta si plata celei de a doua transe din contributia de asigurari sociale de sanatate aferenta acestor venituri.

La contributia de asigurari sociale de sanatate (în cota de 5,5%), baza lunara de calcul este valoarea anuala a normei de venit raportata la cele 12 luni ale anului si nu poate fi mai mica decât un salariu minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia. Baza lunara de calcul nu poate fi mai mare decât valoarea a de cinci ori câstigul salarial mediu brut.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ