Inaintea meciului pentru locurile 7-8 cu HC Odorhei (marti, ora 18.00, Sala Sporturilor), directorul CS Stiinta, Florin Grapa s-a intâlnit cu toti componentii Stiintei MD carora le-a propus un plan prin care isi pot recupera fie o parte, fie toate restantele salariale

“This is the End” sau “That’s the Way”. Nu e un chestionar pe teme muzicale, ci un moment de rascruce pentru una dintre cele mai iubite echipe bacauane. Ori, ori. La mijloc se afla viitorul Stiintei Municipal Dedeman Bacu.

Aflata in colaps financiar dupa desfiintarea Asociatiei Top Sport prin care municipalitatea a finantat echipa cu peste 7 milioane de euro in mai putin de un deceniu, Stiinta MD are trecutul tulbure si viitorul incetosat. Perdeaua de ceata poate fi indepartata, insa, intr-un timp foarte scurt.

Chiar de antrenorii si jucatorii gruparii. Luni la amiaza, cu exact 27 de ore inaintea partidei pentru locurile 7-8 cu HC Odorhei, despre care s-a speculat ca ar urma sa fie boicotata de handbalistii bacauani, directorul CS Stiinta, Florin Grapa a avut o intrevedere cu intreg lotul Stiintei MD.

“Stiu ca treceti printr-o situatie financiara grea si ca sunteti neplatiti din decembrie. Clubul Stiinta nu are, insa, nicio vina pentru asta.

Mai mult, vreau sa va reamintesc ca CS Stiinta a asigurat si va asigura toate cheltuielile legate de participarea in competitiile nationale si internationale”, a spus Grapa, care le-a propus jucatorilor si antrenorilor urmatorul plan:

“Exista doua variante, ambele girate financiar de Compania Dedeman, care isi doreste ca echipa sa continue, nu sa dispara. Jucatorii care nu mai vor sa continue la echipa, vor primi doua restante contractuale, pe luna ianuarie si februarie, garantând ca nu vor depune memorii la Federatie, astfel incât Stiinta MD sa nu primeasca interzis la transferuri.

Cei ce vor sa continue cu echipa si din vara incolo, vor primi tot doua restante, cu promisiunea ca restul de bani va fi trecut in viitorul contract, astfel incât sa se stinga toate datoriile.

Si intr-un caz si in celalalt, banii pe ianuarie si pe februarie ar urma sa fie dati de Compania Dedeman in câteva zile”.

Grapa le-a explicat studentilor ca viitorul manager al echipei, care se va numi in continuare Stiinta Municipal Dedeman, este Gabriel Armanu, acesta urmând sa fie si coordonatorul de proiect prin care o noua asociatie va solicita fonduri pe Legea 350/ 2005.

Cel mai vehement s-a dovedit antrenorul Mateo Garralda, adica omul care a dus echipa bacauana din postura de vice-campioana in lupta pentru locurile 7-8: “Nu mai am incredere in nimeni. Primarul ne-a mintit, Apostol ne-a mintit, toti ne-au mintit. De ce sa va cred acum pe voi?”.

Florin Grapa a taxat imediat iesirea in decor a lui Garralda: “Eu nu cred ca v-am mintit cu ceva. In plus, diin cate imi amintesc, niciunul din voi, cei prezenti, nu ati luat legatura cu mine atunci când ati semnat cu Asociatia Top Sport pe acele sume, altfel, destul de mari.

Deocamdata, eu sunt singurul care va propune ceva. Depinde de voi ce veti hotari, insa gânditi-va ca puteti salva echipa sau o puteti inmormânta”.

Jucatorii si antrenorii au termen pâna marti sa dea un raspuns. Au de ales intre “This is the End” si “That’s the Way”. Acum, muzica o comanda ei si numai ei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Aceiasi tactica a aplicat-o si dl Lupu si i-a reusit.
    Dar intreaba cineva unde sunt banii?De ce daca au fost prevazuti in buget nu au ajuns la cei care ii meritau?
    Daca da cineva un raspuns (clar cu nume si sume, nu balmajeli) la aceasta intrebare merita respectul nostru.

  2. Poate sa dea cineva raspunsul la intrebarea ta, dar problema e ca acele persoane care stiu unde sunt bani daca ar spune s-ar incrimina singure. Ar trebui ca, organele abilitate sa se sesizeze si sa-i ia la intrebari pe toti cei implicati, in frunte cu penalul de stavarache, apostol, goian si restul. Baietii merita platiti, dar dupa parerea mea, chiar cu riscul de a primi interzis la transferuri “marelui” antrenor nu i-as da nimic. Deja a luat prea multi bani pentru cata meserie stie.

  3. E o MARE diferenta intre tactica golaneasca a lui Lupu si ce se incearca acum. Atunci era vorba de o echipa desfiintata, dar cu jucatoare care aveau de unde recupera banii: de la clubul CSM 2010, clubul Primariei. Acum, insa, jucatorii risca sa nu mai vada niciun ban daca nu accepta varianta propusa de profesorul Grapa si de Dedeman. Chiar daca isi vor depune memorii la Federatie, jucatorii nu vor primi nimic deoarece Asociatia Top Sport, cea cu care au semnat contractele, este desfiintata, iar, in acest caz, Clubul Sportiv Stiinta risca doar sa aiba interzis la transferuri pentru echipa de handbal.

  4. Daca primim interzis la transferuri, nu inseamna ca Stiinta moare. Asta este , primim interzis pe anul viitor, ne mai pune piedica “d-l presedinte” Dedu pe motiv ca ne luam de prietenul lui ” marele” antrenor Garralda si dupa un an cadem in B. Daca tot e interzis avem nevoie de jucatori si nu prea putem lua decat de la echipele de juniori ai Stiintei. Dupa un an in A cu acesti juniori, unul in B in care mai aducem un jucator doi pe posturile deficitare si cu sprijinul societaii Ddeman si sa speram a mai multor societati urcam inapoi cu un lot tanar care poate sa creasca in continuare nu cu acesti mercenari straini care au venit aici doar ca era salariul ffff mare dar de jucat nu au jucat ptr acesti bani.

LĂSAȚI UN MESAJ