Un deputat a accidentat, pe trecerea de pietoni, o tânără. A părăsit locul accidentului, n-a stat să ofere probe biologice pentru stabilirea eventualei alcoolemii etc. Poliția a emis un comunicat din care am priceput că, ulterior, deputatul s-a prezentat pentru prelevarea de probe biologice; alcoolemie zero. Ulterior… Când? După cât timp? Nici milițienii nu ofereau asemenea comunicate otrăvite de omisiuni.

Normal, polițiștii de la circulație au amendat și în luna ianuarie. Ulterior, s-a aflat că nu exista niciun temei legali pentru încasarea amenzilor. Nu apăruseră normele metodologice de aplicare a legii în baza căreia fuseseră aplicate amenzile.

Am citit subiectele de la probele scrise (test-grilă) pentru subofițeri (Câmpina), la limba română. Jos pălăria! Subiecte frumoase, dificile, menite să saboteze analfabetismul. Ulterior, am citit un proces-verbal întocmit de un agent și m-am întrebat ce efect benefic or fi având asemenea subiecte, căci m-am amuzat copios de gramatica personală a documentului.

Atunci când, la Ateneul Român, am preluat președinția Consiliului U.E., unele dintre vorbele liderilor europeni păreau a fi iubitoare de guvernanți români. Ulterior, am constatat că totul n-a fost decât o paradă oficială convențională. Recent, liderului P.S.D. și premierului nostru le-au fost aruncate cuvinte grele despre nerespectarea unor elementare norme de drept. Și de către cine? Chiar de către frăținii din familia socialiștilor europeni. Ulteriorul acesta e de bine.

Până și frații noștri de peste Prut, neînrudiți prea mult cu democrația, au supus la vot (măcar atât) reducerea (aproape înjumătățirea) numărului de parlamentari. La noi, deși aleșii tună și fulgeră mereu pe tema asta, spunând că vor să micșoreze drastic numărul parlamentarilor, ulterior constatăm că totul n-a fost decât o farsă electorală; una transpartinică. E greu de renunțat la cea mai ineficientă și bine plătită slujbă (care are o singură ,,virtute”: fariseismul electoral).