27 septembrie 2023

Uite, rezerva, nu e rezerva!

HomeActualitateUite, rezerva, nu e rezerva!

Uite, rezerva, nu e rezerva!

Astăzi, Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunțat o nouă avarie la aducțiunea de apă de la Valea Uzului, declanșând o serie de preocupări cu privire la rezerva de apă potabilă a municipiului Bacău.

Primarul municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, a dat asigurări că rezerva de apă care transportă apa de la Gherăiești la Barați funcționează la capacitate maximă. Cu toate acestea, viceprimarul Cristian Ghingheș a exprimat îngrijorări cu privire la situație, subliniind că documentele din 2022 arată că rezerva nu a putut funcționa timp de 3 zile la capacitatea sa de 1.100 mc/oră. Aceasta a generat un proces verbal de recepție tehnică în care se recomanda “atingerea parametrilor tehnici”. Viceprimarul a subliniat, de asemenea, că în Consiliul Local a atras în repetate rânduri atenția cu privire la potențialul unei avarii majore.

În acest moment, rezolvarea avariei depinde de CRAB, care trebuie să producă apă din alte surse și să o transporte prin pompele Rezervei.«”Rezerva de apă” este de fapt o rețea de transport al apei, care include pompe de mare capacitate și un sistem de conducte, dar nu implică capacități de stocare sau de producție de apă», a declarat primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Cu toate acestea, situația rămâne în continuare incertă, iar locuitorii municipiului Bacău așteaptă ca autoritățile și CRAB să rezolve rapid această avarie și să asigure furnizarea continuă de apă potabilă în oraș.

Alte titluri
Alte titluri

A început forajul la pasajul suprateran care va traversa Calea Mărășești

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu anunță începerea forajului pentru...

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Ultimele știri