Uite-așa se joacă fotbal!

11

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” a găzduit, în premieră pentru municipiul Bacău, proiectul „AJF Mobil- Mingea e în terenul tău”

Proiectul „AJF Mobil- Mingea e în terenul tău”, derulat de Asociația Județeană de Fotbal și destinat tuturor elevilor din județ și-a făcut ieri debutul și în municipiul Bacău. Preț de un ceas, mingea a… poposit pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Totul, spre bucuria elevilor de clasele a treia și a patra, dar și a celor din clasa pregătitoare care, îndrumați de profesorii de Educație Fizică Viorica Hornea, Costel Păduraru, Bogdan Ghica și Vasile Luca, au participat sau, după caz, au asistat la antrenamentul condus de antrenorii AJF, Giani Florian și Gabi Vârlan.

PUBLICITATE

„Suntem onorați și, totodată, fericiți că școala noastră a găzduit, în premieră pentru Bacău, acest proiect”, a declarat directorul adjunct al Șc. Gimn. „Al. I. Cuza”, Anca Sereș. „Bucuria copiilor este cea mai mare și de preț realizare a noastră”, a mărturisit președintele AJF Bacău, Cristi Sava, inițiatorul acestui proiect, unul în premieră pentru România, care oferă elevilor posibilitatea de a juca fotbal în cadru organizat.

După ce modernul teren de sport al școlii (unul sintetic, dotat cu instalație de nocturnă) a fost marcat cu diferite materiale de antrenament (copete, jaloane etc.), copiii au efectuat diferite exerciții și jocuri distractive, care le-au pus la încercare abilitatea, viteza, precizia sau atenția. Ora de antrenament s-a încheiat cu un meci de mare atracție: băieți contra fete. Și, deși terenul s-a înclinat către poarta fetelor, nu a pierdut nimeni. Dimpotrivă, toată lumea a ieșit câștigătoare.

„A fost minunat. Mă bucur că am putut juca fotbal contra băieților. Și chiar nu contează ca noi, fetele, nu am dat vreun gol”, s-a destăinuit Alexandra N. „A fost super tare. Bate orice oră de Mate sau Română”, a punctat un alt elev de clasa a patra, Tudor C. Și dacă mai punem la socoteală că, la final, reprezentanții AJF au distribuit stickere cu mascota proiectului, simpaticul dinozaur Dino, înțelegem și mai bine bucuria copiilor.

Derulat în parteneriat cu Consiliul Județean pentru școlile din mediul rural și cu municipalitatea pentru școlile din Bacău, proiectul „AJF Mobil- Mingea e în terenul tău” este inclus în cadrul manifestărilor derulate sub titulatura „Bacăul, oraș european al sportului 2017”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. Ma simt nevoit sa intreb, care este rezultatul acestui proiect? Pentru ce s-a facut asta? Care este scopul? Acei copii nu puteau sa faca “exerciții și jocuri distractive, care le-au pus la încercare abilitatea, viteza, precizia sau atenția” in timpul orelor de curs (sau ca activitate extracurriculara)? fara sa fie nevoie sa se cheltuie niste bani din bugetul local?

 2. #PT Professioinal Human Being

  Deocamdata, pana sa se aloce sume de la CJ si PMB, acest proiect “traieste” din resurse proprii ale forului fotbalistic, dar si gratie unui sprijin venit din partea Asociatiei Regionale de Fotbal din Westfalia (Germania). Cat priveste rezultatul, dincolo de latura sportiva a proiectului, un lucru ffff important este ca aceste scoli raman, dupa derularea activitatilor, cu materiale sportive. Daca in mediul urban, lucrurile nu sunt asa de sumbre in ceea ce priveste materiale sportive, in mediul rural e JALE. Scolile de acolo nu au nici macar o minge, fie ea si sparta. Asa ca….

  • Care e rezultatul pe latura sportiva? Un copil din cei prinsi in proiect o sa devina fotbalist peste noapte? O sa se apuce cineva de fotbal la un club “public” la care trebuie sa plateasca 100ron/luna? Asta e latura sportiva? nu cred niciodata ca o scoala din judetul bacau duce lipsa de o minge de fotbal.Inteleg ca in Dortmund se face acest proiect, dar cu personalitati sportive(nu cu G.Vîrlan?!) si impactul e altul…

 3. Mingea e in terenul Organelor Locale. Si SC Bacau are minge, dar numai atat. SC Bacau, de altfel, experimenteaza un nou Proiect, unic in lume, “Sa facem fotbal in liga 3, fara nimic…”, fara bani, fara teren, fara antrenamente, cu penalizari permanente desi castiga pe teren. SC Bacau nu poate sa aiba sustinatori, fani, ci doar SUPORTERI…

 4. Pt. PHB: rezultatul pe latura sportiva este ca, in cadrul unei ore de educatie fizica, elevii din cursul gimnazial, fete si baieti, au posibilitatea de a experimenta particularitatile unei sedine de antrenament la fotbal. Nu toti copiii respectivi fac fotbal in cadru organizat in timpul liber, asa ca un astfel de proiect- care NU are ca scop transformarea copiilor in fotbalisti „peste noapte”- este unul binevenit. Si apropo de personalitati sportive, nu e neaparat nevoie ca aceste antrenamente de o ora desfasurate in cadrul proiectului AJF sa fie conduse de „personalitati sportive” ci de antrenori dedicati si priceputi. Or, Giani Florian este un astfel de antrenor. Inainte de a posta tot felul de comentarii, ar trebui sa apreciem lucrurile bine facute (putine cite sunt ele) si nu sa dam cu piatra in orice doar pentru ca ne auto-intitulam Professional Human Being.

 5. PHB, nu am nevoie să te laud, ești chiar cârcotaș, cârcotaș rău. Ai vreo frustrare ? Ai vreo supărare pe Cr Sava ?
  Ex. -eu sunt supărat pe Cr Sava de vreo trei ani, nu-mi place tipul, dar când face lucruri bune îl apreciez cu sinceritate, pe măsură. Acțiunea ce este în desfășurare, este pe bani aduși de la o comunitate germană. Pe bune.
  Când s-au cheltuit, a se citi furat, bani din Primăria Bc si CL în numele sportului, de ce nu l-ai luat de gât pe R.Stavarache ??? Sau pe Goian Liviu, sau pe cei din gașca lor .

 6. din punctul meu de vedere nu as da nici un ban la liga a III a unde intanlim un amatorism total, acum sa zic vreo 15 ani, primele 5 echipe din liga a IV a erau mult mai bune decat actualul SC Bacau sau Aerostar.

 7. Am incercat sa fiu cat mai deschis si sa inteleg si punctul vostru de vedere. Nu am nicio problema cu domnul Sava, cu AJF sau cu vreun antrenor. Deasemenea nu sunt frustrat, nu am vreo simpatie politica si nici fotbalistica. Respect munca lor, a celor care conduc AJF si a celor doi antrenori(care sunt convins ca sunt dedicati in meseria lor). Singura mea nelamurire este legata de impactul pe care il are acest proiect asupra comunitatii. Consider ca invatamantul romanesc si profesorii de sport sunt inca capabili sa sustina o ora de educatie fizica (cu particularitati din sedinte de antrenament de fotbal sau orice alt sport) fara sa vina un antrenor sa faca asta. Poate uneori si comunitatea trebuie sa aiba un simt critic asupra lucrurilor care se desfasoara. Nu trebuie sa acceptam chiar orice lucru doar ca suna frumos(si apare articol). Ar trebui sa fie si practic si fezabil. M-as bucura daca peste 3 ani ar veni un singur copil si ar spune: ” ce bine mi-a prins aceea sedinta de antrenament, m-a facut sa ma apuc de fotbal”. Din ceea ce stiu, proiectul este aprobat pe 350 anul trecut.

  • Cârcotaș! Dacă copilul sta în fata tabletei sau telefonului, nu e bine…dacă ii facem teren de sport ca sa nu mai stea cu tableta, iar nu e bine! Du-te la toaleta și carcoteste acolo ca ai ce cârcotii…

 8. Professional Human Being: fara nici o ironie, incearca sa iesi din oras si du-te la tara sa asisti la o ora de educatie fizica. Nu zic, si acolo sunt profesori dedicati meseriei, dar baza materiala este in majoritatea cazurilor de-a dreptul jalnica. Acest proiect al AJFului aduce o mica bucurie si elevilor din mediul rural. Daca s-au bucurat ei copiii de oras, de la o scoala centrala precum Sc. 19, care isi permite si un teren sintetic, darmite elevii de la tara, dintr-un catun indepartat, care dau cu piciorul intr-o minge peticita

LĂSAȚI UN MESAJ