Știți cum se spune: un portar bun are și… bare bune! Andrei Udeanu, portarul Aerostarului a dat spectacol în victoria reușită de băcăuani sâmbăta trecută, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la ASU Politehnica Timișoara. Udeanu a avut cinci-șase intervenții de zile mari. La fel și…barele sale, care s-au opus în numai puțin de patru rânduri timișorenilor. „Am avut și șansă, dar am și știut să luptăm pentru cele trei puncte”, a mărturisit portarul de 20 de ani al Aerostarului, care se pregăteste acum de o altă lovitură: victoria cu „U” Cluj.

-Andrei, cum ai caracteriza partida de la Timișoara?

-Drept una dificilă, cum, de altfel, ne și așteptam că va fi. Ne doream mult această victorie și mă bucur că am obținut-o.

-Un merit mare îți aparține și ție.

-Meritul este al tuturor. Fără atitudinea foarte bună pe care a afișat-o întreaga echipă, în special în partea finală a jocului, când am conservat rezultatul, nu am fi reușit să ne impunem. În ceea ce mă privește, nu mi-am făcut decât datoria.

-Ai avut mai multe intervenții care au impresionat. Cea mai dificilă dintre ele?

-Cea mai dificilă a fost în prima repriză, când am scos un șut de la vinclu. Cea mai importantă, în schimb, a fost cea din finalul jocului.

-Aminteai și de șansă. Ți s-a mai întâmplat vreodată ca adversarii să-ți tragă de patru ori în bară într-un singur meci?

-Nu, cu siguranță nu! Două bare au mai fost, chiar și trei, dar patru nu.

-Într-un fel, putem spune că a fost o reparație și pentru ghinionul avut la penalty-ul de la Târgoviște.

-Eu cred că dacă nu primeam golul acela din penalty, am fi reușit chiar să o învingem pe Chindia în primul meci din 2019. Am fi intrat cu 1-0 la pauză, iar lor le-ar fi fost din ce în ce mai greu în partea a doua. Acel penalty a constituit momentul psihologic al jocului de la Târgoviște. Așa cum ați spus, am avut și ceva ghinion deoarece ghicisem colțul, însă mingea mi-a venit puțin în spate. Chiar dacă am încercat să trag mâna, m-a lovit în cot și a ricoșat în poartă.

-Urmează Clujul.

-O echipă experimentată, cu o posesie bună si cu atacanți redutabili. Plus un antrenor, Bogdan Lobonț care mi-a fost model pe vremea când eram copil. El și Dani Coman. Ne așteaptă un meci greu, dar, jucând acasă, avem șansa noastră. Poate că multă lume se gândește la un punct, dar eu cred că putem câștiga și să-i facem fericiți pe suporterii noștri care ne-ai fost mereu alături pe teren propriu. Sub comanda domnului Florin Bratu formăm un grup foarte unit și, chiar dacă va lipsi capitanul nostru, Catălin Vraciu, vom da totul pe teren. Va reveni Vali Buhăcianu, îl avem și pe Alex Pop, care a intrat foarte bine la Timișoara, unde a și marcat un gol superb. Mergem la victorie deoarece avem nevoie de puncte pentru a ne atinge obiectivul, salvarea de la retrogradare.