In România, si Bacaul nu face exceptie, exista o subspecie umana care traieste parazitând institutii, in ciuda lipsei de valoare profesionala confirmata si chiar a pagubelor produse in sistemul unde-si duce traiul nemeritat de tihnit.

Multi, foarte multi ani, acesti limbrici ai banului public s-au lipit la sistemul ce le indestuleaza deopotriva gurile harparete si orgoliile de doi bani. Un asemenea nefericit model il gasim la Bazinul de Inot din municipiul Bacau, acolo unde un nene pe care-l cheama Florin Turta si-a… latit incompetenta peste tot ceea ce inseamna natatie ca sport, dar si in ceea ce priveste decenta gospodarire a unei institutii. Ultima proba din impardonabila si condamnabila prestatie din partea lui Turta este accidentul a carui victima a fost un tânar sportiv, care era sa-si piarda viata din cauza neglijentei directorului Bazinului, asa cum puteti citi in pagina de sport a editiei de astazi a ziarului nostru.

Bucuros sa se bage in seama pe lânga vedetele unui show de televiziune organizat de un post national, musiu Turta a neglijat sa-si indeplineasca o indatorire de baza: siguranta sportivilor! Din casuta sa ridicata la doi pasi (la propriu!) de Bazin, directorimea sa pare, totusi, la ani lumina distanta de realitate. Si daca ar fi singura prostie facuta a acest intretinut din buget. In iarna, profesionistii natatiei bacauane au fost chinuiti sa se antreneze in conditii de amatori, in dispretul pentru efort si rezultate.

Probabil, Florin Turta sforaia prin birou, asa cum multi antrenori si sportivi au avut ocazia sa vada si sa auda trecând pe lânga usa acestuia. Dar nu e vina lui ca se intâmpla toate acestea. Este vina celor care, de prea multi ani, il lasa sa isi bata joc de un loc emblematic al Bacaului, uneori chiar incurajându-i comportamentul. Este urgenta interventia Primariei, a Consiliului Local si a CSM 2010 in acest caz flagrant de incalcare a tuturor principiilor de management, existând chiar si circumstante agravante, cu iz penal.

Cele doua decese inregistrate la Bazinul de Inot in ultima perioada s-au produs, poate, si din cauza lipsei unui medic lânga bazin. Si când te gândesti ca sute de copii sunt expusi pericolelor, iar directorului Turta nici ca-i pasa! Speram ca mult trâmbitata iubire de legalitate si de competenta a administratiei locale sa nu se inece la marginea bazinului. Ar fi pacat si rusinos!PUBLICITATE