Alexandru Tomescu si Eduard Kunz – concert extraordinar pe 7 iunie in Bacau

Cea de-a saptea editie a Turneului National Stradivarius se afla în plina desfasurare, cu sali de concerte arhipline de fiecare data. Violonistul Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius, alaturi de pianistul Eduard Kunz au strabatut deja noua dintre cele 12 orase care se regasesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre orasele unde a concertat – Târgu Mures, Bistrita, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Hunedoara, Sibiu, Pitesti si Craiova – succese extraordinare.

Un produs cultural de exceptie, Turneul Stradivarius In the Mood for Prokofiev accelereaza racordarea culturala la Occident, unde muzica de camera se bucura de o atentie deosebita. Cel mai apreciat violonist român demonstreaza de sapte ani încoace ca si în România muzica clasica atrage un public vast, demontând mitul conform caruia aceasta este rezervata exclusiv elitelor.

PUBLICITATE

Alexandru Tomescu a pornit în Turneul National Stradivarius alaturi de unul dintre cei mai apreciati pianisti din Europa – rusul Eduard Kunz, un artist cu o carte de vizita impresionanta ce cuprinde concerte alaturi de cele mai importante orchestre europene si nu numai, premii importante obtinute la competitii internationale de pian.

Un element original îl constituie includerea în programul fiecarui recital a Scherzo-ului pentru vioara si pian – primul opus compus de Gabriel Gîtan, care a câstigat concursul de creatie propus de Alexandru Tomescu si Eduard Kunz. Gabriel Gîtan este elev în clasa a XI-a la Colegiul “George Enescu” din Bucuresti, iar partitura sa a entuziasmat publicul înca de la prima interpretare.

2014 este cel de-al doilea an consecutiv în care Turneul National Stradivarius este dedicat Fundatiei Hope and Homes for Children România – o organizatie care de peste 15 ani lupta împotriva abandonului copiilor, închizând orfelinate de tip vechi si relocând copiii într-un mediu pe care sa îl poata numi “acasa”. Scopul HHC România este ca pâna în 2020 sa închida toate orfelinatele de tip vechi din România.

Turneul Stradivarius continua în Bacau (7 iunie, ora 19 – Filarmonica “Mihail Jora”), Iasi (9 iunie – Universitatea de Arte “George Enescu”) si Bucuresti (11 iunie – Sala Radio).

Ziarul Desteptarea este partener media local al Turneului Stradivarius.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ