Asa cum anuntam in urma cu circa doua saptamâni, firma turceasca selectata in urma licitatiei sa lucreze la varianta ocolitoare va incepe lucrarile. Primele camioane cu prefabricate au ajuns la una din locatiile in care se va face organizare de santier, respectiv la Letea Veche, pe Calea Bârladului. Reprezentantii firmei au dat publicitatii primele fotografii din teren.

Acestia vor face o parte dintre lucrari cu forte proprii, iar altele vor fi subcontractate. Cert este ca din momentul ordinului de incepere, care s-a dat pe 7 aprilie, societatea Eko Insaat are la dispozitie trei ani pentru a finaliza proiectul care include realizarea a nu mai putin de 30 de kilometri de sosea.

Ordinul este valabil pentru un prim tronson, nu toate suprafetele fiind libere de sarcini in proiect. Aceasta si pentru ca nu s-au identificat toti proprietarii terenului, dar si din cauza despagubirilor foarte mici propuse pentru cei care au terenuri sau case aflate exact pe unde va trece soseaua. 85 la suta din valoarea proiectului de aproape 400 milioane de lei va fi asigurata din fonduri europene, iar diferenta de la bugetul de stat.

PUBLICITATE

Pentru anul acesta, alocarea este de 80 milioane lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Vor face si aici un “ciot” in trei-patru ani , asa cum s-au mai facut prin toata Tara, vor consuma fondurile, vor cere ( prin acte aditionale ) cresteri ale finantarii si vor pleca, lasind totul balta. Nu va faceti prea mari sperante. E cel putin neserioasa inceperea unei lucrari pentru care nu dispui de toate terenurile necesare.

  2. Vor subcontracta lucrarile, adica vor arunca pisica in curtea vecinului si o vor face apoi pe “niznaiu” adica nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase. In fiecare an electoral vor reincepe lucrarile apoi le vor aboandona pana la viitoarele alegeri. Totul e politic.

  3. desi nu prea ne vine sa crede, dar turcii sunt mult mai seriosi decat unii europeni – italieni, greci sau alte neamuri care au facut lucrari incomplete sau proaste. cu turcul, daca ai scos-o la capat cu negocierea si nu ai lasat nimic pe dinafara, isi respecta intocmai promisiunile. daca ai facut greseala sa sa iti scape ceva, atunci o sa te taxeze la greu pentru asta. dar nu mai e vina lui, e a ta ca ai fost superficial. si cum ii cunoastem pe ai nostri care se ocupa de astfel de proiecte…

LĂSAȚI UN MESAJ