Câteva sute de bacauani au avut privilegiul miercuri, 14 septembrie, sa-si faca un selfie cu unul dintre cele mai râvnite trofee din lumea sportului, Trofeul UEFA Champions League.

Evenimentul a avut loc in parcarea hypermarket-ului Dedeman, din partea de sud a orasului si l-a avut ca invitat special pe fostul international Miodrag Belodedici care este Ambasador Oficial pentru UEFA Champions League Trophy Tour.

Belo este si singurul jucator de fotbal român care a cucerit de doua ori râvnitul trofeu, prima data in 1986 cu FC Steaua Bucuresti si in 1991 cu Steaua Rosie Belgrad. „UEFA Champions League mi-a oferit oferit doua victorii majore in timpul carierei mele si ma bucur mult ca pot retrai aceste momente exceptionale cu aceasta ocazie.

Este timpul sa transmitem mai departe excelenta sportiva tinerelor generatii si sa promovom in continuare fotbalul la cele mai inalte standarde”, a declarat Miodrag Belodedici care si-a amintit si faptul ca a jucat câteva meciuri la Bacau atunci când evolua pentru clubul din Ghencea:

„La Steaua am ajuns in 1982 si am jucat vreo patru meciuri aici la Bacau si chiar am marcat o data. Dar nu cred ca bacauanii sunt suparati pentru asta. Dimpotriva. Mi-amintesc ca aici la Bacau era o echipa buna, care avea o pepiniera extraordinara.”

Publicul bacauan, prezent intr-un numar semnificativ, a putut cu aceasta ocazie sa vada si un „muzeu pe roti” in care au fost expuse, intre altele, echipamentele unor jucatori ca Leo Messi sau Cristiano Ronaldo, migea din finala 2016 a Chamions League si totul a culminat cu posibilitatea de a se fotografia cu prestigiosul trofeu.

„Cupa Campionilor”, care a fost prezenta la Bacau, este trofeul original care este facut din argint si cântareste 16 kg. Vizitatorii au mai fost atrasi de organizatori in diverse jocuri pe teme fotbalistice si au primit autografe de la Belodedici, legenda a fotbalului românesc.

Alte articole