Este un turneu care atrage ca un magnet: participanti de toate vârstele si nori de ploaie. De data aceasta, insa, pâna si ploaia a facut o reverenta Trofeului Simba-Invest, salutând, in reprize mici, doar meciurile din prima zi ale traditionalului turneu pentru Veterani din Circuitul National FRT. In rest, a fost soare: la propriu, dar si la figurat. Editia a 12-a a competitiei organizate de SCM Bacau si DJTS cu sprijinul sponsorului omonim Simba Invest a reunit la start 75 de participanti, impart
iti pe noua categorii de vârsta, cea mai prolifica fiind A45 masculin, cu 17 tenismeni. Un numar superior Nationalelor de profil desfasurate recent, la Craiova. “Numarul participantilor, zonele de provenienta- de la Mangalia la Botosani si de la Cluj la Bucuresti- dar si calitatea premiilor fac ca Trofeul Simba Invest sa ramâna un etalon. Ne bucuram ca eforturile noastre si ale sponsorului Cristinel Lungu isi gasesc, in continuare, un ecou favorabil la nivel national”, a declarat organizatorul Mihai Ciuntea despre competitia care s-a incheiat ieri dupa-amiaza, pe terenurile bazei SCM Bacau.

“Ce vârsta aveti?”. “Plus 30”

Desi redus la caracterul de “triunghiular”, turneul feminin, desfasurat in sistem Open, a constituit floarea de la butoniera Trofeului Simba Invest. Si, fiindca tot am amintit de flori, sa notam ca toate cele trei participante, bacauanca Clementina Hutu, Maria Motoianu (Mangalia) si Janeta Vespan (Bucuresti) au primit din partea organizatorilor, pe lânga nelipsitele cupe si diplome, splendide buchete de trandafiri. “Personal, acest succes are o savoare aparte deoarece a fost obtinut acasa”, a precizat câstigatoarea Clementina Hutu, o prezenta obisnuita pe podiumul turneelor de profil din tara si chiar din strainatate, drept dovada stând si locul 3 obtinut toamna trecuta, la Internationalele de la Budapesta. “Pentru mine, tenisul este o pasiune veche. Am 60 de ani (n.r. stimata doamna, nu stim cum si unde ii ascundeti, ca nu-i aratati deloc!), insa, având in vedere ca la turneele de tenis particip la categoria Open, deseori mi se intâmpla ca, atunci când sunt intrebata ce vârsta am, sa raspund A30”, a marturisit, zâmbind, Clementina Hutu, care nu s-a dovedit, totusi, o gazda…buna, invingând-o din nou pe Maria Motoianu, venita de la Mangalia in cautarea unei revanse acordata, dar neadjudecata.

PUBLICITATE

La anul, turneu international?

Daca anul trecut, Trofeul Simba Invest s-a identificat cu finala Campionatului National pentru Seniori, in 2016, turneul bacauan ar putea capata o anvergura internationala. “Noi am vrut sa aducem si anul acesta Campionatul National in Bacau, insa Federatia a luat o alta decizie. In 2016, in schimb, dorim sa ridicam si mai mult stacheta Trofeului Simba Invest: fie va conta drept Campionat National, fie va deveni un turneu international. Numarul mare de participanti ne incurajeaza din acest punct de vedere”, a afirmat sponsorul Cristinel Lungu, care a trebuit sa…dea explicatii presei si in ceea ce priveste eliminarea sa din primul tur al categoriei A45 de ani. “Asa se intâmpla când vii din vacanta direct pe zgura. Tenisul cere pregatire”, a motivat Lungu infrângerea cu 6-4, 7-5 suferita in fata concitadinului Bogdan Balanescu, acesta din urma gasind un excelent stimulent pentru pregatirea jocului in dubla aniversare de majorat a gemenilor sai. “In trecut, l-am invins eu pe Balanescu, de data aceasta, s-a impus el, sarbatorind printr-o victorie ziua copiilor sai. La anul, promit, insa sa-mi iau revansa. Mai ales ca va fi editia cu numarul 13”, a precizat Lungu. 13 cu…noroc! Si fara ploaie, daca se poate!

Bacauani pe podium

Open feminin, in sah: 1) Clementina Hutu (Bacau), 2) Maria Motoianu (Mangalia), 3) Janeta Vespan (Bucuresti). Rezultate: Hutu- Vespan 6-2, 6-2, Hutu- Motoianu 6-0, 6-1, Motoianu- Vespan 6-0, 6-1.
Categoria -35 ani: finala mare- Mihai Pânzaru (Suceava)- Florin Popovici (Suceava). Loc 3: Nicusor Petrache (Bacau), Catalin Puscasu (Bacau).
A35: finala mare- Eugen Lupes (Bacau)- Relu Ifrim (Suceava) 6-1, 6-0.
A40: finala mare- Nistor Ursaciuc (Botosani)- Dragos Gheorghe (Bucuresti) 6-4, 7-5. Loc 3: Ciprian Adam (Bacau), Stefan Ciocoiu (Bacau).
A45: finala mare- Leonard Dimulescu (Bacau)- Roland Sorodoc (Onesti) 6-3, 6-2. Loc 3: Bogdan Balanescu (Bacau).
A50: finala mare- Nemeth Csaba (Sf. Gheorghe)- Ovidiu Petrescu (Bucuresti) 7-6, 6-2. Loc 3: Mihai Avram (Bacau), Ion Stavire (Bacau).
A55: finala mare- Cristi Caragea (Bacau)- Grigore Dumitru (Galati). Loc 3: Ionel Lupu (Bacau).
A60: finala mare- Ion Chirvasuta (Bacau)- Constantin Hulpe (Cluj) 7-5, 5-7, 6-3.
A65: finala mare- Valeriu Ilie (Braila)- Vasile Vespan (Bucuresti) 6-3, 7-6. Loc 3: Vasile Damaschin (Bacau).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ