Cea de-a 16-a ediție a turneului internațional pentru veterani găzduit de baza SCM Bacău s-a dovedit o reușită

Un turneu reușit. Din toate punctele de vedere. Număr mare de participanți (peste 60), premii consistente (400 lei pentru locul 1), tenis de calitate. Cea de-a 16-a ediție a Trofeului Simba Invest la tenis pentru veterani a ridicat serios ștacheta anul acesta. Inclusiv prin prisma faptului că a devenit turneu de gradul 4 în ierarhia ITF.

„Dacă în urmă cu un an trăiam o mare amărăciune văzând că nu am reușit să adunăm la start decât 30 de amatori de tenis, acum, când am dublat numărul de participanți, nutrim un sentiment de profundă satisfacție. Și sper ca lucrururile să stea și mai bine în 2020. Din păcate, numărul turneelor este în scădere, însă, din fericire, Bacăul reprezintă o enclavă, care continuă să țină steagul sus”, a declarat Cristi Lungu, aflat în dublă ipostază de participant și organizator.

„Eforturile sponsorilor, calitatea turneului și tradiția tenisistică a Bacăului ne mențin în prim-plan. Iar faptul că anul acesta, am avut și doi participanți din Croația și unul din Ungaria a sporit anvergura turneului”, a adăugat directorul Trofeului Simba Invest, Mihai Ciuntea.

Competiția internațională desfășurată de joi și până duminică pe terenurile bazei SCM Bacău a inclus zece categorii de vârstă, de la 35 ani masculin la 70 ani masculin, cu precizarea că anul acesta doamnele au putut evolua la două secțiuni: +35 ani feminin, unde a triumfat croata Adrijana Nedic și +50 ani feminin, unde băcăuanca Clementina Huțu a demonstrat ca titlul național cucerit recent la Galați nu a fost deloc întâmplător.

Cea mai „populată” categorie a fost cea de 55 ani masculin, cu un tablou de 16 care l-a văzut câștigător pe Viorel Dinicu, grație abandonului din finală a ungurului Csaba Nemeth. Să mai notam că patru din tenismenii prezenți la Trofeul Simba Invest vor reprezenta România la Mondialele de luna viitoare din Portugalia (Lisabona și Estoril). Astfel, Viorel Dinicu, Csaba Nemeth (care are și naționalitate română) și Ovidiu Petrescu vor evolua, alături de Octavian Mustăreață, în întrecerea pe echipe, în timp ce la individual vor lua startul Cristian Caragea (+60 ani), Ovidiu Petrescu (+55 ani) și Alexandru Năstasă (+50 ani).

„Vom face o cerere către ITF pentru ca Trofeul Simba Invest să devină turneu de gradul 3. Îndeplinim toate condițiile din acest punct de vedere”
Cristi Lungu, organizator Trofeul Simba Invest

Câștigătorii ediției 2019 a Trofeului Simba Invest

35 ani masculin: 1) Bogdan Cuceu, 2) Berariu Cical, 3) George Vasile.
35 ani feminin: 1) Adrijana Nedic, 2) Maria Carmen Necula, 3) Deconsya Laura Crainic.
40 ani masculin, finala: Eugen Lupeș – Nistor Ursaciuc 6-0, 6-0.
45 masculin, finala: Leonard Dimulescu – Roland Șorodoc 6-0, 6-2. Locul 3: Dragoș Gheorghiu și Ciprian Adam.
50 ani masculin, finala: Cornel Florean- Valentin Muntean 6-4, 7-6. Locul 3: Cristi Lungu și Bogdan Bălănescu.
50 ani feminin: 1) Clementina Huțu, 2) Monalysa Stoenescu, 3) Janeta Vespan.
55 ani masculin, finala: Viorel Dinicu- Csaba Nemeth 0-6, 6-3, 1-0 (abandon), Locul 3: Ovidiu Petrescu și Dumitru Grigore.
60 ani masculin, finala: Cristian Caragea l-a învins pe Mihai Velicu prin neprezentare. Locul 3: Ioan Isciuc și Albin Mimler.
65 ani masculin: 1) Cornel Chirică, 2) Ion Chirvăsuță, 3) Ioan Agachi.
70 ani masculin: 1) Vasile Vespan, 2) Valeriu Ilie, 3) Ghiță Lungu.
Dublu mixt, finala: Maria Carmen Necula/ Florin Popovici Dumbravă- Deconsya Laura Crainic/ Viorel Dinicu 6-4, 6-4.