Ultimele zile dinaintea startului. Și, firește, ultimele pregătiri. Luni, pe terenurile bazei SCM Bacău, va debuta cea de-a 19-a ediție a Trofeului Municipiului Bacău la Tenis, cel mai important turneu Futures derulat în România. Dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari plus ospitalitate, turneul finanțat de municipalitatea băcăuană va reuni la start sportivi din 14 țări.

Nu mai puțin de 12 participanți figurează în Top 400 ATP. Cel mai bine cotat este peruanul Juan Pablo Varillas (345 ATP), urmat de chilianul Alejandro Tabillo (355), belgianul Yannick Mertens (431), italianul Enrico Dalla Valle (439) și americanul Alafia Ayeni (446). Tenismenul român cu cel mai bun ranking ATP prezent la Trofeul Municipiului Bacău este Nicolae Frunză (567), secondat de Bogdan Ionuț Apostol (627), care a pierdut anul trecut finala turneului de simplu în față francezului Jules Okala.

„Ediția 2019 a Trofeului Municipiului Bacău se anunță una foarte echilibrată”, a declarat coordonatorul secției de tenis a SCM Bacău, Mihai Ciuntea, care a anunțat și unele modificări față de anii precedenți luate de ITF în acord cu ATP: „Dacă în trecut, câștigătorul turneului primea 32 puncte ATP, acum, va lua doar 5 puncte. Învinsul din finală va primi 3 puncte, iar ceilalți doi semifinaliști câte un singur punct”.

De asemenea, turneul va ține doar șapte zile (de luni, 27 mai până duminică, 2 iunie) în loc de nouă, compensându-se în schimb cu o sesiune de precalificări care se va desfășura în acest weekend. Luni și în dimineața zilei de marți se vor disputa calificările, pentru ca de marți după-amiază să înceapă turul 1. Așa cum aminteam, finala va avea loc duminică, 2 iunie, iar faptul că nu va fi televizată va permite organizatorilor să o programeze în jurul prânzului.

Și în acest an, la Trofeul Municipiului Bacău vor lua parte si tenismeni ai clubului gazdă, SCM: Alex Manole, Bogdan Manole, Petru Berdilă, Tudor Diaconu și Patriciu Balint. Le ținem pumnii în speranța că o bună parte dintre ei vor avea șansa de a ajunge pe tabloul principal.