E cel mai tare turneu de pâna acum. O spun premiile (25.000 dolari plus ospitalitate), o repeta numele de pe tablou, o confirma tenismenii prezenti la conferinta de presa de ieri, de la sediul SCM Bacau: Marius Copil, Maxim Dubarenco, Victor Hanescu si Alexandru Manole.

“Este, intr-adevar, un turneu foarte puternic si eu sper ca românii sa se impuna”, a declarat antrenorul bacauan Mihai Ciuntea despre editia din acest an a Trofeului Municipiului Bacau, competitie organizata cu sprijinul Consiliului Local, FRT, SCM si Simba Invest.

Proaspat revenit de la Roland Garros “unde mi-a lipsit foarte putin sa ramân pe tabloul principal”, Marius Copil a avut de ales intre un turneu in Italia si Trofeul Municipului Bacau. “Am preferat Bacaul datorita punctelor si din prietenie pentru domnul Cristi Lungu, unul dintre marii sufletisti ai competitiei de aici”, a precizat Copil, creditat drept favoritul numarul 1 si invingator ieri cu 6-4, 6-3 in turul 1, contra lui Victor Crivoi. Un alt om de Cupa Davis, Victor Hanescu (26 ATP cea mai buna clasare a sa) va concura doar la dublu. Chiar si asa, insa, prezenta sa este una first-class.

“Nu pot uita ca aici, in Bacau, am obtinut primele puncte ATP. Ii felicit pe organizatori pentru faptul ca au facut din acest turneu unul de top”, a spus Hanescu. Bielorusul Maxim Dubarenco vrea sa schimbe semifinala din 2014 pe o finala, eventual contra lui Copil, “finala pe care nu m-as multumi doar sa o joc, ci vreau sa o câstig”, in timp ce campionul U18 al României, Alex Manole isi doreste sa ridice si el stacheta:

“Sper sa am un an mai bun. Eu imi joc sansele”. De notat ca, desi Consiliul Local Bacau a pus la bataie 20.000 din cei 25.000 de dolari oferiti ca premiu, niciun reprezentant al municipalitatii nu a fost prezent la conferinta de ieri. “I-am invitat pe cei doi viceprimari si nu au venit”, a fost scuza oferita de directorul SCM Bacau, Relu Auras. Totodata, trebuie spus ca startul turneului de dublu a consemnat eliminarea tuturor bacauanilor.

Astfel, perechea Matei Avram/ Alexandru Manole a fost invinsa cu scorul de 6-4, 6-3, de Nicolas Barrientos (Columbia)/ Emilio Gomez (Ecuador), in timp ce cuplul Petru Berdila/ Sabin Saveluc a cedat cu 6-2, 6-0 confruntarea cu Giovanni Lapentti (Ecuador)/ Juan Ignacio Londero (Argentina). Nici cel de-al cincilea reprezentant al SCM Bacau in proba de dublu, Tudor Diaconu (care a facut pereche cu moldoveanul Bulat) nu a fost mai norocos, pierzând jocul cu principalii favoriti, Jose Hernandez- Fernandez (Rep. Dominicana)/ Luis David Martinez (Venezuela) cu de 7-5, 6-0.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ